Κόσμος

Γαλλία: Κλότσησαν ραβίνο μέσα στο Μετρό του Παρισιού – Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη

Στη Γαλλία ένας έφηβος συνελήφθη επειδή κλότσησε στην πλάτη έναν ραβίνο μέσα στο Μετρό του Παρισιού. Μετά τις 7 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί 1.159 αντισημιτικές ενέργειες στη χώρα.

Με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες για την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία, ένας εισαγγελέας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εφήβου με την κατηγορία της επίθεσης αφού κλότσησε στην πλάτη έναν ραβίνο μέσα στο παρισινό Μετρό.

Ο εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Μπομπινί είπε ότι οι κατηγορίες που ενδέχεται να απαγγελθούν στον δράστη μπορεί να φέρουν την επιβαρυντική περίπτωση του αντισημιτικού κινήτρου.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι χθες, Τετάρτη (08.11.2023). Το θύμα φορούσε μαύρο κοστούμι και καπέλο, ενδυμασία που επιλέγουν συχνά οι Εβραίοι ραβίνοι.

Μέσα σε έναν μήνα, μετά τις 7 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί 1.159 αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία, σχεδόν τριπλάσιες απ’ όσες καταγγέλθηκαν όλη τη χρονιά το 2022, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν. Ορισμένα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας λένε ότι φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους φορώντας εμφανή θρησκευτικά σύμβολα, όπως το κιπά, και επιλέγουν σε ποια συναγωγή να πάνε, καθώς κάποιες από αυτές τηρούν πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η πορεία κατά του αντισημιτισμού που πρόκειται να γίνει την Κυριακή, με πρωτοβουλία των δύο σωμάτων του γαλλικού Κοινοβουλίου, δίχασε τα πολιτικά κόμματα, επειδή ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει. Παρούσα θα είναι και η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν.

Το συνδικάτο CGT, που δεν θα συμμετάσχει στην κυριακάτικη πορεία, οργανώνει μια δική του κινητοποίηση απόψε στο Παρίσι, κατά του αντισημιτισμού, της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Αυστριακές αρχές απέτρεψαν ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης - Συνελήφθη 14χρονος τουρκικής καταγωγής
Ο 14χρονος συνελήφθη με εντολή της Εισαγγελίας της Βιέννης, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα ή εγκληματική οργάνωση
Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βιέννης
Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης σε Γαλλικό καθολικό σχολείο οδηγεί στην έκτη πρόταση μομφής κατά Μπαϊρού
Το Notre Dame de Bétharram, στο οποίο φοίτησαν κάποια από τα παιδιά του Μπαϊρού, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για βίαιες σωματικές τιμωρίες για σωφρονισμό και σεξουαλικές επιθέσεις
Ο Φρανσουά Μπαϊρού
Ο Μπόρις Τζόνσον «στο μυαλό» του Ντόναλντ Τραμπ: Λέει ανακρίβειες για να σοκάρει την Ευρώπη
Aφού «δικαιολόγησε» τον Τραμπ ζητώντας από τους Ευρωπαίους να τον βοηθήσουν για να τερματίσει τον πόλεμο, ο Τζόνσον άρχισε να «αποδομεί» ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Αμερικανού προέδρου.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον