Κόσμος

Γαλλία – Κορονοϊός: 305.322 νέα κρούσματα και 225 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο κορονοϊός στη Γαλλία και το τελευταίο 24ωρο η χώρα ανακοίνωσε 305.322 νέα κρούσματα.

Μπορεί να ήταν αισθητά λιγότερα από τα 370.000 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο μέσος όρος των καθημερινών μολύνσεων για τις τελευταίες επτά ημέρες συνέχισε την ανοδική του πορεία, φθάνοντας τις 294.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκε κατά 46 στις 3.939, σημειώνοντας υποχώρηση για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα. Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 225 θανάτους ασθενών από επιπλοκές της Covid-19, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 99.318.

Θετικός ο υπουργός Υγείας

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, γνωστοποίησε πως διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και ότι βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση.

«Θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως», έγραψε ο Βεράν σε ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις στη Βρετανία σε Meta, TikTok, Snap και YouTube να μπλοκάρουν παιδιά από τις υπηρεσίες τους
Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηρότερων περιορισμών στην πρόσβαση των παιδιών και μελετά το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πρόσβασης σε τέτοιες πλατφόρμες σε άτομα κάτω των 16 ετών
TikTok
Reuters: Η κυβέρνηση του Ιράν δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Μικρή η στρατιωτική ισχύ των Κούρδων για να χερσαία επιχείρηση - Φέρεται πως ζήτησαν όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα αν και ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο για την εμπλοκή τους στον πόλεμο
Πανό
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομες ενέργειες, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα»
«Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τις προσπάθειες της Ελλάδας, οι οποίες δεν εξυπηρετούν τον πραγματικό σκοπό και αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των κρίσεων στην περιοχή μας, αναφέρει η ανακοίνωση
συστοιχία Patriot
19