Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Ξεκίνησε η τρίτη δόση σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ξεκίνησε στη Γαλλία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Με την αναμνηστική δόση «θα είστε καλυμμένοι για τους επόμενους μήνες», είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας σε έναν πολίτη που επρόκειτο να κάνει την τρίτη δόση σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη 200.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν. Η φάση αυτή αφορά τους πολίτες άνω των 80 ετών, τους ανοσοκατεσταλμένους και άλλους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως καρκινοπαθείς σε φάση χημειοθεραπείας ή νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

«Πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες (από την προηγούμενη δόση) για να κάνετε την επόμενη, υπενθύμισε ο Βεράν.

Η εκστρατεία αυτή θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και στους τροφίμους προνοιακών δομών.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η εκστρατεία αυτή αφορά συνολικά 18 εκατομμύρια Γάλλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα σημεία «κλειδιά» της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν – Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ και τα πυρηνικά
Η Τεχεράνη αναμένεται να λάβει σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα, με τη μορφή σταδιακής άρσης πιέσεων και περιορισμών που επιβαρύνουν την οικονομία του εδώ και χρόνια
Μία Ιρανή περνά μπροστά από γκράφιτι κατά των ΗΠΑ σε δρόμο της Τεχεράνης