Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ στους νοσηλευτές των ΜΕΘ

Με 100 ευρώ το μήνα επιβραβεύει η Γαλλία τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ΜΕΘ κορονοϊού.

Η Γαλλία θα καταβάλλει στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ επιπλέον 100 ευρώ σε μηνιαία βάση αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο στην προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού που είναι εξαντλημένο από την μάχη κατά της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας στην Κρετέγ, κοντά στο Παρίσι, ο υπουργός είπε ότι “αυτά τα χρήματα αποσκοπούν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στο να γίνει πιο ελκυστικό το επάγγελμα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στις ΜΕΘ και οι δεξιότητες των εργαζομένων αναγνωρίζοντας τα προσόντα τους”.

Το επίδομα αυτό θεσπίζεται ενόψει μιας ευρύτερης ομάδας μέτρων τα οποία θα αποκαλύψει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ώστε να περιοριστούν οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον έχει οδηγήσει σε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ταραχοποιός και στασιαστής» ο Άλεξ Πρέτι λέει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το νέο βίντεο με τον άτυχο νοσηλευτή
Με νέα ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο Truth Social σε ένα βίντεο που έδειχνε τον Πρέτι, 11 ημέρες πριν από τον θάνατό του, να αντιστέκεται στη διάρκεια σύλληψης στη Μινεάπολη
Ο 37χρονος Άλεξ Πρέτι που δολοφονήθηκε στη Μινεάπολη
«Αν τολμάς, έλα στο Κίεβο», το μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν μετά το κάλεσμα να πάει στη Μόσχα
Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι παραμένει ανοιχτός σε «οποιαδήποτε μορφή» συνάντησης σε επίπεδο κορυφής, απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο αυτή να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 6
Άντρας ντυμένος Μπάτμαν διαμαρτυρύθηκε σε δημοτικό συμβούλιο για τη βία της ICE: «Κάντε κάτι»
«Μπορεί κάποιος από εσάς να πάει σπίτι του και να πει στα παιδιά του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους συμμαθητές τους, να προστατεύσει τους παππούδες τους;» - Δείτε το βίντεο
Άντρας ντυμένος Μπάτμαν διαμαρτυρύθηκε σε δημοτικό συμβούλιο για τη βία της ICE
ΝΥΤ: O Τραμπ ζυγίζει τις στρατιωτικές επιλογές για το Ιράν – Επέμβαση όπως στη Βενεζουέλα και χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
Και όλα αυτά την ώρα που ο Λευκός Οίκος διαμηνύει ότι η Ουάσιγκτον παραμένει ανοιχτή σε διπλωματική λύση αλλά προειδοποιεί πως «ο χρόνος τελειώνει»
Ντόναλντ Τραμπ