Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Μπορεί να εμβολιάσει 2,4 εκατ πολίτες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Ο κορονοϊός «χτυπά σκληρά τη Γαλλία. Ως απάντηση η χώρα βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του στόχου εμβολιασμού ενός εκατομμυρίου ανθρώπων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Καθώς ο κορονοϊός επιμένει η Γαλλία έχει αρκετές δόσεις για να αυξήσει το σύνολο σε 2,4 εκατομμύρια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (18.01.2021) ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Στη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο εμβολιασμού στην ανατολική πόλη Γκρενόμπλ, ο Βεράν είπε στους δημοσιογράφους ότι η Γαλλία έχει εγκαταστήσει περίπου 800 τέτοια κέντρα.

«Με την επίσπευση της εκστρατείας εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας θα φτάσουμε άνετα τον στόχο μας του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμένων έως το τέλος του τρέχοντος μήνα», είπε.

Την Κυριακή (17.01.2021) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η Γαλλία έχει εμβολιάσει περισσότερους από 422.000 ανθρώπους από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

Η Γαλλία όμως παραμένει πολύ πίσω από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία, όπου ο αριθμός των πολιτών που τους χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου είχε φθάσει την Παρασκευή (15.01.2021) τα 3,2 εκατομμύρια.

Κορονοϊός: 3 εκατομμύρια κρούσματα στη Γαλλία  

Στη Γερμανία και στην Ιταλία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες είχαν εμβολιαστεί στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Όπως είπε ο Βεράν, η μεγαλύτερη πρόκληση στη Γαλλία, η οποία έχει καταγράψει σχεδόν τρία εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού – ο μεγαλύτερος αριθμός μεταξύ των χωρών της ΕΕ– δεν είναι η επιμελητειακή υποστήριξη της διαδικασίας εμβολιασμού, αλλά η προμήθεια των εμβολίων.

Μια νέα παράδοση του εμβολίου που παρασκεύασαν η Pfizer με την BioNTech θα φτάσει αυτή την εβδομάδα και θα υπάρξουν και άλλες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είπε.

Με τα εμβόλια ήδη στη διάθεσή της η Γαλλία θα μπορεί να έχει εμβολιάσει 2,4 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, τόνισε ο Βεράν.

Ο συνολικός αριθμός μπορεί να φθάσει τα 4 εκατομμύρια όταν τα εμβόλια που έχει παραγγείλει η χώρα από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες εγκριθούν από τις αρχές υγείας, σημείωσε ο υπουργός.

Την Πέμπτη ο Βεράν είπε ότι η Γαλλία προμηθεύεται 500.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech την εβδομάδα, ένας αριθμός που μπορεί να αυξηθεί στο ένα εκατομμύριο την εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το Πάσχα να έχουν εμβολιαστεί στη χώρα του πέντε εκατομμύρια πολίτες.

Από σήμερα τα εμβόλια διατίθενται σε όλους τους πολίτες άνω των 75 ετών, σε αντίθεση με μονάχα τους ενοίκους οίκων ευγηρίας, και σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το εμβόλιο ήδη διατίθεται σε υγειονομικούς υπαλλήλους από 50 ετών και άνω.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρουν οι φρικιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό στη Λουιζιάνα - Ο 31χρονος σκότωσε τα 7 παιδιά του και τον ανιψιό του
Εισέβαλε σε 3 σπίτια και πυροβόλησε τα 7 παιδιά του, το ανίψι του και δύο γυναίκες, μεταξύ αυτών και την σύζυγό του - Εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης
δράστης
Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει χάρτη με την περιοχή που έχει υπό τον έλεγχό του στον νότιο Λίβανο
Ο IDF έχει καταστρέψει λιβανέζικα χωριά στην περιοχή, για να προστατεύσουν τις βόρειες ισραηλινές πόλεις από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ ενώ έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε Συρία και Γάζα
Χάρτης του IDF για τον νότιο Λίβανο
Γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία επιβεβαιώνει ότι πλοίo της δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά στα Στενά του Ορμούζ
Εμπορικά πλοία δέχτηκαν πυρά και απειλές από τον ιρανικό στρατό καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ, αφού η Τεχεράνη έκλεισε εκ νέου την κρίσιμη εμπορική οδό μετά από σύντομο άνοιγμα
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν: Ο Τραμπ παραμένει αισιόδοξος για συμφωνία, παγίδα «βλέπει» η Τεχεράνη - «Θα μας χτυπήσουν»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ιρανική αντιπροσωπία να μην μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ - Επικοινωνία του Σεχμπάζ Σαρίφ με τον Μασούντ Πεζεσκιάν - «Η σύγκρουση δεν έχει τελειώσει» λέει ο Νετανιάχου
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Αμερικανοί πεζοναύτες σταμάτησαν ιρανικό πλοίο που προσπαθούσε να «σπάσει» τον ναυτικό αποκλεισμό
Ο Τραμπ σημείωσε ότι το πλοίο βρίσκεται πλέον στα χέρια των δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών - «Κρατάμε το πλοίο και ελέγχουμε τι υπάρχει στο κατάστρωμα», έγραψε
Ντόναλντ Τραμπ