Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Οι νέοι τρέχουν να εμβολιαστούν για να πάνε διακοπές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κλεμάν Μποσκό, ένας 31χρονος Γάλλος που εργάζεται στη συντήρηση των τρένων, αυτήν την εβδομάδα κέρδισε ένα «τυχερό» εισιτήριο: ένα ραντεβού για να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

«Θέλω να πάω διακοπές αυτό το καλοκαίρι, έτσι σκέφτηκα να εμβολιαστώ το συντομότερο δυνατόν», είπε αφού έκανε την πρώτη δόση, σε ένα ποδηλατοδρόμιο, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, που έχει μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. «Έτσι, θα ξέρω ότι όλα είναι εντάξει και αν εισάγουν κάποιο διαβατήριο υγείας για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, ή ό,τι άλλο, θα είμαι έτοιμος», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα ανοσοποίησης στη Γαλλία επικεντρωνόταν σε άτομα άνω των 50 ετών ή σε όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Όμως από αυτήν την εβδομάδα άλλαξε, έτσι ώστε όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών να μπορούν να εμβολιαστούν – αρκεί να βρουν μια δόση.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνουν πολλές φορές refresh στον υπολογιστή τους για να καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ή να περιμένουν υπομονετικά έξω από κάποιο εμβολιαστικό κέντρο μέχρι να βρεθεί κάποιο «κενό».

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι απ’ όσους πήγαιναν να εμβολιαστούν έλεγαν ότι το έκαναν για λόγους υγείας. Πλέον, πολλοί από τους νεότερους υποψήφιους για το εμβόλιο λένε ότι το κάνουν για να ξαναρχίσουν την κοινωνική ζωή τους.

«Θα πάω διακοπές και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό αν μπορέσω να εμβολιαστώ προηγουμένως», είπε ο 25χρονος Πολ Ντε Μπον, σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο νοτιοδυτικό Παρίσι. «Για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή. Κουράστηκα με όλους αυτούς τους περιορισμούς», πρόσθεσε.

Στην αρχή της εκστρατείας ανοσοποίησης οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι πολλοί Γάλλοι δίσταζαν να κάνουν το εμβόλιο, κυρίως επειδή ανησυχούσαν για τις παρενέργειες.

Όμως το άνοιγμα της εκστρατείας σε νεότερες ηλικίες οδήγησε σε εκτόξευση της ζήτησης, εξήγησε ο Τριστάν Εϊμπέρ, ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου στο ποδηλατοδρόμιο. «Παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι που έρχονταν αυτήν την εβδομάδα ήταν πολύ νεότεροι. Αισθανόμαστε ότι υπάρχει ενθουσιασμός για το εμβόλιο», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολεμικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή: Μετά τις επιθέσεις στο Λαράκ, ο Τραμπ «βομβαρδίζει» με ΑΙ το νησί Χαργκ
Ο Τραμπ προχώρησε σε μια εμπρηστική ανάρτηση στο Truth Social, κοινοποιώντας βίντεο από τεχνητή νοημοσύνη (AI) που απεικονίζει τον βομβαρδισμό του νησιού Χαργκ, συνοδεύοντάς το με τη λεζάντα: «Το νησί Χαργκ γίνεται κομμάτια»
Στιγμιότυπο από το βίντεο που ανέβασε ο Τραμπ
Νικολάς Μαδούρο: Φωτογραφίες του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας μέσα από τις φυλακές των ΗΠΑ – «Μικρό δώρο αγάπης και ελπίδας»
Ο Μαδούρο και η σύζυγός τους παραμλενουν υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για ναρκοτρομοκρατίας και διακίνησης ναρκωτικών
Νικολάς Μαδούρο
«Πυρά» Νετανιάχου κατά της ΕΕ: «Παραμένει σιωπηλή όταν η Τουρκία καταλαμβάνει παράνομα το μισό της Κύπρου»
«Όταν ο εβραϊκός λαός επιθυμεί να ασκήσει το ιστορικό του δικαίωμα να χτίσει και να ζήσει στην πατροπαράδοτη πατρίδα του, η ΕΕ εξοργίζεται» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 15