Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για το νέο κύμα

Το υπουργείο Υγείας στη Γαλλία έχει ζητήσει από τις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας για το νέο κύμα κορονοϊού.

Τα νοσοκομεία στη Γαλλία καλούνται να αυξήσουν τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών, να αναβάλουν τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και να κινητοποιήσουν όλες τις ιατρικές και νοσηλευτικές δυνάμεις που διαθέτουν.

Στο υπόμνημα, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, η υγειονομική υπηρεσία DGS αναφέρει ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, ανεξαρτήτως της πίεσης που δέχονται τώρα τα νοσοκομεία.

Το Σάββατο η Γαλλία ανακοίνωσε άλλα 21.231 κρούσματα, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τα 20.701 της Παρασκευής. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν μολυνθεί 3.448.617 άνθρωποι, ο έκτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αμερικανικός στρατός έχει χτυπήσει 8.000 στόχους στο Ιράν από την έναρξη του πολέμου
Ο αμερικανικός στρατός καταστρέφει χιλιάδες ιρανικούς πυραύλους, προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης και όλο το ναυτικό του Ιράν, τα οποία χρησιμοποιούν για να παρενοχλούν τη διεθνή ναυτιλία
Ιράν
Ένοχος ο Έλον Μασκ για χειραγώγηση των μετοχών του Twitter
Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 2022, μετά την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter, δημοσίευε συνεχώς στους εκατομμύρια ακολούθους του ότι το δίκτυο ήταν γεμάτο από bots που παρήγαγαν spam και δημιουργούσαν ψεύτικους λογαριασμούς
Έλον Μασκ