Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Το Stade de France και άλλα γήπεδα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Πατάει γκάζι στους εμβολιασμούς η Γαλλία αλλάζοντας μάλιστα και την τακτική της όσον αφορά στους χώρους που θα γίνεται η διαδικασία.

Η Γαλλία επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού μετατρέποντας, από τον Απρίλιο, μεγάλα αθλητικά κέντρα και στάδια σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο αναμονής για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχικά απορρίψει την ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι χώροι αυτοί ως κέντρα μαζικού εμβολιασμού όπως είχε συμβεί ανεπιτυχώς με την εμβολιαστική εκστρατεία εναντίον της γρίπης Η1Ν1 το 2009.

Μέχρι στιγμής– και έπειτα από την διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα– έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,35 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

French President Emmanuel Macron visits a COVID-19 vaccination center in Valenciennes, France March 23, 2021. Yoan Valat
 

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατομμύρια πολίτες και 30 εκατομμύρια πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, το Παρίσι θα μειώσει το όριο της ηλικίας από την οποία θα μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται σε 70 έτη από 75.

“Από το Σάββατο θα επιταχύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού”, είπε ο Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βαλενσιέν της βόρειας Γαλλίας.

“Πρώτα θα ξεκινήσουμε με όλους όσοι είναι άνω των 75 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αναζητήσουμε και την αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα και επίσης θα διαθέσουμε ραντεβού για εμβολιασμούς σε όσους είναι άνω των 70”, πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

macron emvoliastiko kentro

Από την Μασσαλία ως την Τουλόν και από την Λυών ως το Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την μετατροπή ορισμένων από τους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους της Γαλλίας, ανάμεσά τους και του Stade de France στο Παρίσι, σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου 35 εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τον κίνδυνο για τους πολίτες που σχετίζεται με την επίσκεψη σε μικρότερα κέντρα υγείας για τον εμβολιασμό τους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφίες Reuters 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή πρόταση για την Ουκρανία: Οι μυστικές συζητήσεις στο Άμπου Ντάμπι και η επικείμενη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ
«Όχι» από το Κρεμλίνο στο ευρωπαϊκό σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία - Μέσα στον Νοέμβριο η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι λένε οι Ουκρανοί
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Εμανουέλ Μακρόν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία χρειάζεται βελτίωση
«Οι Ευρωπαίοι είναι οι μόνοι που έχουν λόγο, επειδή αυτό είναι μέρος του σχεδίου, για το τι θα κάνουμε με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία διακρατούνται από τους Ευρωπαίους»
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Πώς ο Μάρκο Ρούμπιο έσωσε την παρτίδα: Η αποκάλυψη του 28 σημείων σχεδίου για την Ουκρανία και η απομάκρυνση των «καυτών» σημείων
Σε μια στιγμή που όλα έδειχναν να εκτροχιάζονται, ο Ρούμπιο λειτούργησε σαν από μηχανής θεός - Ανατρέπει το σχέδιο Γουίτκοφ με Κούσνερ και τις μυστικές επαφές με άνθρωπο του Πούτιν στο Μαϊάμι
Μάρκο Ρούμπιο 9
Ο ακροδεξιός Τζόρνταν Μπαρντελά θα κέρδιζε σήμερα τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με δημοσκόπηση
Ανάλογα με τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο, ο Μπαρντελά θα συγκέντρωνε είτε 35% είτε 36% των ψήφων, σύμφωνα με την Odoxa, ενώ θα κέρδιζε όποιον άλλον υποψήφιο ήταν αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο
Ο Τζόρνταν Μπαρντελά με τη Μαρίν Λεπέν