Κόσμος

Γαλλία – Κορονοϊός: Υποχρεωτικό το υγειονομικό πάσο για παιδιά 12 έως 17 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι έφηβοι ηλικίας 12 με 17 ετών στη Γαλλία θα πρέπει από σήμερα να επιδεικνύουν το υγειονομικό πάσο για να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Το μέτρο ισχύει για τους ενήλικες της Γαλλίας εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Πρέπει να επιδεικνύουν τακτικά το πάσο τους με τη μορφή ενός κωδικού QR, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, ότι έχουν νοσήσει ή ότι διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Από σήμερα και οι έφηβοι θα είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου για παράδειγμα να πάνε σε ένα εστιατόριο, να πάνε στον κινηματογράφο ή στην πισίνα ή να κάνουν ένα ταξίδι με το τρένο.

Δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα ισχύσει η υποχρέωση αυτή. Αν και η επιδημία του κορονοϊού μοιάζει να βρίσκεται σε ύφεση στη Γαλλία από τον Αύγουστο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο που θα παρατείνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου μετά τις 15 Νοεμβρίου. Το Παρίσι θέλει “να διατηρήσει τη δυνατότητα” η υποχρέωση αυτή να επεκταθεί “ως το καλοκαίρι” του 2022, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Οι έφηβοι μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωμένοι να διαθέτουν υγειονομικό πάσο διότι ο εμβολιασμός τους είχε αργήσει να ξεκινήσει. Οι υγειονομικές αρχές επέτρεψαν μόλις τον Ιούνιο στους ανήλικους 12 με 17 ετών να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Πλέον όμως σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων είναι πλήρως ανοσοποιημένοι, ενώ συνολικά το 84% του πληθυσμού της Γαλλίας, που μπορεί να εμβολιαστεί, το έχει πράξει.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει κι άλλο την ανοσοποίηση των ανηλίκων οργανώνοντας μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκστρατείες εμβολιασμού στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν και αυτές δεν φάνηκε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς χορηγήθηκαν λιγότερες από 30.000 δόσεις.

Ο εμβολιασμός των ανηλίκων είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και ένα από τα βασικά θέματα διαμαρτυρίας στη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου. Ωστόσο ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές. Το προηγούμενο Σάββατο περίπου 64.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, έναντι 237.000 στο απόγειο του κινήματος, στις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση εξάλλου έχει κάνει και κάποιες υποχωρήσεις για τους ανήλικους, οι οποίοι αντίθετα με τους ανεμβολίαστους ενήλικους, θα εξακολουθήσουν να μπορούν να κάνουν δωρεάν μοριακά τεστ μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Ερντογάν: Με την Άλωση... σώσαμε την Κωνσταντινούπολη, κάποιοι δεν το χωνεύουν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε από την Αγιά Σοφιά για «μετατροπή του σκότους σε φως», παρουσιάζοντας την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ως πράξη «αναβίωσης» και «διάσωσης»
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Mango: O Τζόναθακ Άντικ επικαλείται την αρθρίτιδα του πατέρα του προς υπεράσπισή του για την πτώση – Βίντεο ντοκουμέντο
Κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον επιχειρηματία να χάνει ξαφνικά την ισορροπία του και να πέφτει χωρίς να προλάβει να απλώσει πλήρως τα χέρια του για να προστατευθεί
Η πτώση του ιδρυτή της Mango, Ισάκ Άντικ έξω από την είσοδο των εγκαταστάσεων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Mutua Universal στη Βαρκελώνη
Persona non grata για τη Ρουμανία ο Ρώσος πρόξενος στην Κωνστάντζα μετά την πτώση ρωσικού drone, κλείνει το προξενείο – Αντίποινα προαναγγέλλει η Ζαχάροβα
«Η πλήρης ευθύνη για αυτό το περιστατικό ανήκει στη Ρωσία, μια χώρα που διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια», τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Νικουσόρ Νταν