Κόσμος

Γαλλία: Μιλάει για πρώτη φορά η γυναίκα που οδήγησε στη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό – «Ευτυχώς που κάναμε καταγγελία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ντομινίκ Πελικό πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες των πελατών του σούπερ μάρκετ στο Carpentras στη νοτιοανατολική Γαλλία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Η Nathalie, μία από τις πελάτισσες του σούπερ μάρκετ που τις βιντεοσκοπούσε ο Πελικό ενώ έκανε τα ψώνια της στο Carpentras στη Γαλλία, αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία και χάρη σε αυτήν ο Πελικό συνελήφθη και ήρθε στο φως η φρίκη των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό.

Για πρώτη φορά η γυναίκα μίλησε στο BFMTV και δηλώνει ανακουφισμένη που τον κατήγγειλε. 

Αν δεν υπήρχε εκείνη η ημέρα της 12ης Σεπτεμβρίου 2020 και εκείνη η γυναίκα, ίσως να μην υπήρχε σήμερα η δίκη των «βιαστών της Μαζάν».

Εκείνο το Σάββατο, οι φύλακες ασφαλείας του καταστήματος Leclerc στο Carpentras παρατήρησαν έναν άνδρα να παραμονεύει και να τραβάει βίντεο κάτω από τις φούστες των πελατών. Ήταν ο Ντομινίκ Πελικό, που δικάζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και την βίαζε τόσο ο ίδιος όσο και δεκάδες άγνωστοι άντρες.

Είχε τραβήξει βίντεο κάτω από τις φούστες τριών γυναικών και άρχισε να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα του τέταρτου θύματός του, της Nathalie, που είναι μητέρα δύο παιδιών. Ένας φρουρός παρενέβη και του άρπαξε το τηλέφωνο.

«Βιντεοσκοπούσε κάτω από το φόρεμά σας», λέει ο σεκιουριτάς στη Nathalie. «Θα κάνετε μήνυση; Είναι τέσσερις πελάτισσες (…) Τον παρακολουθούμε με κάμερα, το έχει κάνει ήδη τέσσερις φορές». Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.

Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό, η Nathalie μίλησε για πρώτη φορά στο BFMTV.

«Ευτυχώς που κάναμε καταγγελία», λέει. Μετά την καταγγελία ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη και κατασχέθηκε ο υπολογιστής του όπου και αποκαλύφθηκε το αρχείο που κρατούσε με τους βιασμούς της Ζιζέλ. 

Χάρη στην καταγγελία της Nathalie, συνελήφθησαν ακόμα περίπου 50 άνδρες που κατηγορούνταν για τους βιασμούς της 72χρονης σήμερα Ζιζέλ επί σειρά ετών.

«Δεν κάνω ποτέ πια τα ψώνια μου με φόρεμα»

«Συμπεριφερόταν σαν ένα αξιολύπητο ανθρωπάκι, λέγοντας ότι δεν είχε κάνει τίποτα. Συμπεριφερόταν σαν θύμα», λέει η Nathalie αναφερόμενη στην ημέρα της σύλληψης του Πελικό. 

Η Nathalie έμαθε για την υπόθεση «βιασμών της Μαζάν» από τα γαλλικά μέσα ένα μήνα αργότερα και συνειδητοποίησε την έκταση των εγκλημάτων του Πελικό. Η ίδια δηλώνει ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία για εκείνη.

«Τουλάχιστον για δύο χρόνια, σταμάτησα να ψωνίζω με φόρεμα», λέει. «Και το φόρεμα που φορούσα εκείνη την ημέρα, το πέταξα».

Την πρώτη φορά που μίλησε κατά τη διάρκεια της δίκης, η Ζιζέλ Πελικό αφηγήθηκε την ημέρα της σύλληψης του πρώην συζύγου της, την ημέρα που ο κόσμος της άρχισε να «καταρρέει».

«Άρχισε να κλαίει και μου είπε: “Έκανα κάτι ανόητο, με έπιασαν στο εμπορικό κέντρο να τραβάω βίντεο κάτω από γυναικείες φούστες”. (…) Δεν φανταζόμουν τι θα επακολουθούσε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 90
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ