Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γαλλία: Μηνύουν το εστιατόριο και δύο νοσοκομεία οι γονείς της 32χρονης που πέθανε μετά από αλλαντίαση

Γαλλία: Μηνύουν το εστιατόριο και δύο νοσοκομεία οι γονείς της 32χρονης που πέθανε μετά από αλλαντίαση

Με δύο μηνύσεις στις Εισαγγελίες του Μπορντό και του Παρισιού οι γονείς της άτυχης 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε μετά από αλλαντίαση, έχοντας καταναλώσει σαρδέλες σε εστιατόριο στη Γαλλία, ζητούν δικαίωση για τον αναπάντεχο θάνατο της κόρης τους. 

Τη στιγμή που διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία του Μπορντό για την 32χρονη που «έσβησε» από αλλαντίαση, η οικογένεια της άτυχης κοπέλας κατέθεσε μηνύσεις. 

Ειδικότερα, η πρώτη μήνυση αφορά τις υγειονομικές συνθήκες του εστιατορίου και το βάζο με τις μολυσμένες σαρδέλες και η δεύτερη τη διάγνωση δύο νοσοκομείων αναφορικά με την υγεία της, το ένα στο Μπορντό και το άλλο στο Παρίσι, τα οποία της έδωσαν εξιτήριο χωρίς να διαγνώσουν αλλαντίαση.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε το γαλλικό δίκτυο BFMTV, προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει την ασφυξία ως αιτία θανάτου, ενώ αναμένονται ακόμη οι αναλύσεις των τοξικολογικών εξετάσεων για να δοθούν περαιτέρω απαντήσεις. 

Σύμφωνα με την δικαστική πηγή που επικαλείται το BFMTV ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις