Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: Νέα εκκένωση για τις Βερσαλλίες μετά από απειλή για βόμβα – Η τρίτη μέσα σε λίγες ημέρες

Γαλλία: Νέα εκκένωση για τις Βερσαλλίες μετά από απειλή για βόμβα – Η τρίτη μέσα σε λίγες ημέρες

Τρίτη εκκένωση μέσα πέντε ημέρες για το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, μετά από απειλή για βόμβα την Τετάρτη (18.10.23). 

Υπενθυμίζεται ότι οι Βερσαλλίες είχαν εκκενωθεί και χθες και το Σάββατο (14.10.23). 

Σημειώνεται δε ότι νωρίτερα την Τετάρτη σήμανε συναγερμός και σε 6 αεροδρόμια της Γαλλίας μετά από απειλές ή για τοποθέτηση βόμβας.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια των Λιλ, Νίκαια, Ναντ, Μπρον, Τουλούζ και Μποβέ στα οποία έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δόθηκε εντολή στους πολίτες που ήταν μέσα στα αεροδρόμια να τα εκκενώσουν ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα σε αεροπλάνα να μείνουν στη θέση τους.

Η ανακοίνωση για το αεροδρόμιο της Λιλ ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να φύγει και ότι ομάδες της ομοσπονδιακής ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο.

Σε δύο από τα έξι αεροδρόμια ο συναγερμός φαίνεται πως έχει λήξει. Σε αυτό του Μπρον μετά από έρευνες δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο. Το ίδιο ισχύει και στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, καθώς  υπήρξαν εγκαταλελειμμένες αποσκευές στον αεροσταθμό 1, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται Σουηδία και Βέλγιο μετά τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες όπου έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις