Κόσμος

Γαλλία: Νεαρός μουσουλμάνος δέχτηκε επίθεση επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα

Ένας νεαρός Γάλλος μουσουλμάνος και γιος αστυνομικών, κατέθεσε μήνυση αφού δέχτηκε επίθεση από γνωστούς του επειδή ανέβασε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του που τον έδειχναν να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Το θύμα, ηλικίας 20 ετών, αρχικά δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από έναν γνωστό του που είδε τη φωτογραφία του χριστουγεννιάτικου δείπνου: «Σιχαμένε γιε λευκών, γιε του φιδιού, γιε αστυνομικών… Θα σου δείξω ποιος είναι ο πραγματικός Άραβας».

Ο αποστολέας του μηνύματος γνωριζόταν με τον 20χρονο από το σχολείο και από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.

Ταραγμένος, ο νεαρός θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και πήγε στο ραντεβού που του έκλεισε ο γνωστός του. Εκεί όμως τον περίμεναν πέντε άτομα που τον ξυλοκόπησαν και τον απείλησαν να μην καλέσει την αστυνομία.

«Του είχαν στήσει ενέδρα», είπε η μητέρα του θύματος, που είναι αξιωματικός της δικαστικής αστυνομίας. «Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέχεια. Αυτή είναι ρατσιστική συμπεριφορά. Είναι απαράδεκτο, στον 21ο αιώνα. Ο κανένας είναι ελεύθερος να γιορτάζει ό,τι θέλει και όπως το αισθάνεται», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης
Ο αστεροειδής θεωρήθηκε για λίγο ο «πιο επικίνδυνος αστεροειδής» των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι είχε 3,1% πιθανότητα να συγκρουστεί ακόμη και με τη Γη το 2032
Φεγγάρι
Ερντογάν: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ιράν - «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Ολοκαύτωμα για τον ισραηλινό λαό»
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή των εμπλεκομένων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan listens as Somalia's President Hassan Sheikh Mohamud speaks during a joint news conference in Istanbul, Turkey, Tuesday, Dec. 30, 2025. (AP Photo/Khalil Hamra)