Κόσμος

Γαλλία: Νεαρός μουσουλμάνος δέχτηκε επίθεση επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας νεαρός Γάλλος μουσουλμάνος και γιος αστυνομικών, κατέθεσε μήνυση αφού δέχτηκε επίθεση από γνωστούς του επειδή ανέβασε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του που τον έδειχναν να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Το θύμα, ηλικίας 20 ετών, αρχικά δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από έναν γνωστό του που είδε τη φωτογραφία του χριστουγεννιάτικου δείπνου: «Σιχαμένε γιε λευκών, γιε του φιδιού, γιε αστυνομικών… Θα σου δείξω ποιος είναι ο πραγματικός Άραβας».

Ο αποστολέας του μηνύματος γνωριζόταν με τον 20χρονο από το σχολείο και από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.

Ταραγμένος, ο νεαρός θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και πήγε στο ραντεβού που του έκλεισε ο γνωστός του. Εκεί όμως τον περίμεναν πέντε άτομα που τον ξυλοκόπησαν και τον απείλησαν να μην καλέσει την αστυνομία.

«Του είχαν στήσει ενέδρα», είπε η μητέρα του θύματος, που είναι αξιωματικός της δικαστικής αστυνομίας. «Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέχεια. Αυτή είναι ρατσιστική συμπεριφορά. Είναι απαράδεκτο, στον 21ο αιώνα. Ο κανένας είναι ελεύθερος να γιορτάζει ό,τι θέλει και όπως το αισθάνεται», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στο Ισραήλ για το ντοκιμαντέρ «ΝΑΖΑ» – Οι δημιουργοί απειλούνται με αφαίρεση ιθαγένειας
Ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτισμού τους κατηγορεί για «προδοσία του κράτους», επειδή αποκάλυψαν τη συστηματική εξόντωση αμάχων στη Γάζα - «Είστε ντροπή και πηγή αμηχανίας για ολόκληρο τον λαό του Ισραήλ. Φύγετε!»
Οι σκηνοθέτες Γιουβάλ Aμπραχάμ και Ρέιτσελ Σορ του ντοκιμαντέρ «NAZA»
Εκλογές στη Σουηδία: Οριακή νίκη για τους σοσιαλδημοκράτες – Μάχη «σώμα με σώμα» για 3 έδρες με τους ακροδεξιούς
Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στη Σουηδία, η επιστροφή της «Μάγκντα» στην εξουσία και οι κινήσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, Ουλφ Κρίστερσον που θύμισαν Ντόναλντ Τραμπ
Μαγκνταλένα Άντερσον