Κόσμος

Γαλλία: Ο καύσωνας έφερε απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι

Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων στο Παρίσι κατέγραψαν μέσα σε 24 ώρες τετραπλάσιο αριθμό καρδιακών ανακοπών σε σχέση με τον συνηθισμένο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι γαλλικές Αρχές στο Παρίσι απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, εξαιτίας του φονικού καύσωνα που πλήττει τη χώρα και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο οποίος έχει προκαλέσει έντονη πίεση στα νοσοκομεία.

«Βρισκόμαστε σε σημείο κορεσμού όσον αφορά τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Πατρίς Φορ καθώς λόγω του καύσωνα είναι συνεχείς οι εισαγωγές.

Οπως ανέφερε τα νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για takeaway, είναι αναγκαία ώστε να περιοριστεί η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. «Πρέπει να διασφαλίσω ότι η πίεση θα μειωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Γαλλίδα υπουργός Υγείας, Στεφανί Ριστ, ανέφερε την Πέμπτη ότι οι υπηρεσίες ασθενοφόρων στο Παρίσι κατέγραψαν μέσα σε 24 ώρες τετραπλάσιο αριθμό καρδιακών ανακοπών σε σχέση με τον συνηθισμένο.

Επισήμανε επίσης ότι περιστατικά καρδιακής ανακοπής σημειώνονται και σε νεότερους ανθρώπους.

Η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις 7 το πρωί του Σαββάτου, και θα συνεχιστεί με το ίδιο ωράριο από το Σάββατο προς την Κυριακή. Τα μέτρα δεν ισχύουν για εστιατόρια και καφέ με καθιστικούς χώρους.

Παράλληλα, η πώληση αλκοόλ για takeaway απαγορεύεται από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 7 το πρωί του Σαββάτου, καθώς και από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 7 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον Guardian.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την Ανατολική Κίνα: Κίνα: Καταρρακτώδεις βροχές, ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες
Οι αρχές του Πεκίνου έχουν ήδη αυξήσει το επίπεδο προειδοποίησης για καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η κινεζική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών
People wade through a flooded street after Typhoon Dolphin brought heavy rain to Shanghai, China, August 10, 2026. REUTERS/Go Nakamura
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν είναι «σαν παρτίδα σκάκι» – «Είμαστε επαγγελματίες παίκτες», απαντά η Τεχεράνη
Η ιρανική διπλωματία διαμηνύει ότι δεν βρίσκονται σε εξέλιξη απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά μόνο ανταλλαγές μηνυμάτων μέσω μεσολαβητών
Ντόναλντ Τραμπ
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ