Κόσμος

Γαλλία: Ο Μελανσόν νικητής του debate των… 11

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, υποψήφιος της Αριστεράς, ήταν ο πιο πειστικός υποψήφιος στην τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των 11 υποψηφίων που διεκδικούν την γαλλική προεδρία. Το debate έγινε το βράδυ της Τρίτης (04.04.2017) και σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFM, ο Μελανσόν ήταν εκείνος που "έκλεψε" τις εντυπώσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Μελανσόν κατάφερε να πείσει 25% όσων παρακολούθησαν την τετράωρη αναμέτρηση. Γύρω στους 21% θεώρησαν ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πειστικότερος. Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν ήρθε τέταρτη, μετά τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, με 11% και 15%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, ο Μακρόν θεωρήθηκε στην ίδια σφυγμομέτρηση ότι είχε το καλύτερο πρόγραμμα όλων των υποψηφίων, με 23% των ακροατών, ακολουθούμενος από τον Μελανσόν με 22% και τον Φιγιόν με 18%.

Ο Μακρόν και η Λεπέν, συγκρούστηκαν έντονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ευρώπη.

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει στις 23 Απριλίου, με δεύτερο γύρο για τους δύο πρώτους υποψήφιους στις 7 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανατριχιαστικό βίντεο από τον σεισμό στην Ιαπωνία: Γιατροί προστατεύουν με τα σώματά τους ασθενή την ώρα του χειρουργείου
Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει την ψυχραιμία της ιατρικής ομάδας μέσα στο χειρουργείο την ώρα της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην επαρχία Κουμαμότο
Η στιγμή του σεισμού στην Ιαπωνία