Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Οδοντίατροι και κτηνίατροι θα εμβολιάζουν κατά του κορονοϊού

Γαλλία: Οδοντίατροι και κτηνίατροι θα εμβολιάζουν κατά του κορονοϊού

Οδοντίατροι και κτηνίατροι στη Γαλλία θα πρέπει να επιτρέπεται να χορηγούν εμβόλια κατά του κορονοϊού καθώς η προμήθεια της χώρας σε δόσεις θα αυξηθεί ιδιαίτερα τον επόμενο μήνα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ανώτατη αρχή Υγείας της Γαλλίας (HAS). 

Ειδικότερα, η HAS ζητά από το υπουργείο Υγείας να γνωμοδοτήσει πώς γίνεται να ενσωματωθούν επειγόντως νέες κατηγορίες υγειονομικού προσωπικού στην εκστρατεία εμβολιασμού. «Η αυξανόμενη προσφορά δόσεων θα επιτρέψει τον εμβολιασμό σε μεγαλύτερη κλίμακα από τον Απρίλιο και θα απαιτήσει την κινητοποίηση ενός μεγαλύτερου αριθμού ικανών επαγγελματιών προκειμένου να εμβολιάζουν γρήγορα τον κόσμο», ανέφερε στην ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με την HAS, θα πρέπει να εξουσιοδοτηθούν οδοντίατροι και φαρμακοποιοί να χορηγούν εμβόλια στα κέντρα ανοσοποίησης καθώς και τα δικά τους ιατρεία, ενώ στα κέντρα εμβολιασμού μπορεί επίσης να δοθεί άδεια για χορήγηση εμβολίων σε φοιτητές ιατρικής, τεχνικούς εργαστηρίων, κτηνιάτρους και ορισμένες άλλες κατηγορίες επαγγελματιών υγείας.

Click4more: Κορονοϊός – Έρευνα: Αποτελεσματικά τα εμβόλια mRNA για τις έγκυες – Περνάνε αντισώματα και στα μωρά

Με τον τρόπο αυτό θα προστεθούν περίπου 250.000 εργαζόμενοι του ιατρικού κλάδου στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Έως τώρα, η βασική πρόκληση της Γαλλίας ήταν η προμήθεια δόσεων, όχι η διαθεσιμότητα ιατρικού προσωπικού. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει πει ότι αναμένει σημαντική αύξηση στην προμήθεια εμβολίων από τον Απρίλιο.

Περίπου 7,1 εκατ. άνθρωποι, ή περίπου το 11% του πληθυσμού στη Γαλλία, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, και μόλις πάνω από το 4% έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει 10 εκατ. ανθρώπους έως τα μέσα Απριλίου, 20 εκατ. έως τα μέσα Μαΐου και 30 εκατ. έως το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις