Κόσμος

Γαλλία: Οι αρχές απέτρεψαν 20 επιθέσεις το 2017

Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν από τις αρχές στη Γαλλία το 2017, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Le Progrès.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν στη Γαλλία το 2017. Πρέπει, επομένως, να είμαστε σε επαγρύπνηση όλη την ώρα. Δεν υπάρχει περιοχή, σήμερα, όπου να μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος» επισήμανε ο Κολόμπ στην εφημερίδα.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο στα τέλη Νοεμβρίου, με αφορμή την άρση της κατάστασης συναγερμού, έκανε λόγο για 13 αποτραπείσες επιθέσεις.

Σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, οι αρχές απέτρεψαν κατόπιν τρεις επιθέσεις. Την 7η Νοεμβρίου, σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας συνελήφθησαν στη Γαλλία και την Ελβετία 10 άνθρωποι, που διατύπωσαν «ανησυχητικές» προτάσεις υπέρ των ισλαμιστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η επιχείρηση συνδεόταν με τη σύλληψη αυτό το καλοκαίρι ενός ανήλικου που ήθελε να διαπράξει μια επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ένας άνδρας 21 ετών και μια γυναίκα 19 ετών, χωρίς κάποια εμφανή σχέση, σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση. Συνελήφθησαν από τη γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφαλείας (DGSI).

Ο άνδρας σκόπευε να επιτεθεί εναντίον στρατιωτικών και η γυναίκα να αναλάβει δράση κάπου στην επαρχία, σύμφωνα με μια προσκείμενη πηγή. Και οι δύο τελούν υπό κράτηση.

«Άλλες 4 υποθέσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έτους κρίθηκαν τελικά από τις αντιτρομοκρατικές αρχές ως περιστατικά που φέρουν τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης» συμπλήρωσε η πηγή. Μεταξύ αυτών, η σύλληψη τον Μάρτιο τεσσάρων μελών της ίδιας οικογένειας, εκ των οποίων δύο αδελφοί, μετά την ανακάλυψη στο Κλισί σου Μπουά υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός εκρηκτικού μηχανισμού. Τρεις εξ αυτών τέθηκαν υπό επίσημη έρευνα και κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης, την 6η Μαρτίου.

Οι αντιτρομοκρατικές αρχές θεωρούν επίσης ότι ο 22χρονος που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών στη Λα Ρεϊνιόν, την 27η Απριλίου, «φαίνεται πως ήθελε να πεθάνει ως μάρτυρας».

Άλλες δύο επιθέσεις απετράπησαν τον Ιούνιο, στη ανατολική Γαλλία και την περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga
Politico: Πώς ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε κατά λάθος μια αλβανική εξέγερση
Φλαμίνγκο, μια παρθένα ακτογραμμή και ένα λαμπερό θέρετρο με την οικονική επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ προκάλεσαν τις μεγαλύτερες πολιτικές διαδηλώσεις στη σύγχρονη ιστορία της Αλβανίας
Protesters hold banners and placards during a protest against a luxury resort, a plan by a company linked to Donald Trump's son-in-law, Jared Kushner, on an environmentally sensitive part of the Adriatic coast, in Tirana, Albania, June 12, 2026. REUTERS/Valdrin Xhemaj
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
Το αστέρι του Μπέκαμ αναγνωρίζει την λαμπρή καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να έγινε μια εξέχουσα προσωπικότητα στη μόδα, το lifestyle και την ποπ κουλτούρα
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ποζάρει μπροστά στο αστέρι του, μετά την αποκάλυψή του στο «Walk of Fame» του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες