Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γαλλία: Πάνω από 8.800 κρούσματα κορονοϊού και 175 θάνατοι σε 24 ώρες

Θεσσαλονίκη: Ζήτημα χρόνου η εφαρμογή του σχεδίου Γ για αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Γαλλία κατέγραψε την Κυριακή (27/12), σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας, 8.822 νέα κρούσματα κορονοϊού. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι μικρός συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ξεκίνησαν και οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, άλλοι 175 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 62.746 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνεται στην Γαλλία παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις τις ημέρες που τα εργαστήρια είναι κλειστά, όπως οι αργίες, κάτι που καθιστά δύσκολες τις συγκρίσεις με τις προηγούμενες.

Click4more: ΗΠΑ: 1 εκατ. νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα – Έσπασε το φράγμα των 19 εκατ.

Ο δείκτης θετικότητας, δηλαδή το ποσοστό των ανθρώπων που διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί επί του συνόλου όσων υποβλήθηκαν σε τεστ, συνέχισε την πτώση του, υποχωρώντας στο 2,9%, από το 3,1% την προηγουμένη και το 3,4% την Παρασκευή. Ο δείκτης ανερχόταν στο 6,4% την 8η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε να εφαρμόζεται νέα μέθοδος καταμέτρησης.

Συνολικά στη Γαλλία έχουν καταγραφεί πάνω από 2,55 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, εκ των οποίων πάνω από 20.000 την Παρασκευή.

Συμβολικά, ο εμβολιασμός άρχισε με μια 78χρονη, η οποία, «συγκινημένη», έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της στο νοσοκομείο Ρενέ-Μιρέτ, στη Σεβράν, κοντά στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο ηλικιωμένους και φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις