Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, δεν το δέχτηκε ο Μακρόν

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, δεν το δέχτηκε ο Μακρόν

Αναταράξεις στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν φέρνει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Μετά το… κάλεσμα του Ζαν Λικ Μελανσόν, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε στην παραίτησή της στον Γάλλο πρόεδρο. 

Αλλά ο Εμανουέλ Μακρόν, που μετά το “χαστούκι” των βουλευτικών εκλογών αισθάνεται πιο “καυτή” από ποτέ την… ανάσα των Μελανσόν και Λε Πεν, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της πρωθυπουργού που όρισε λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του Γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή «ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παραμείνει επί τω έργω τις προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ο Γάλλος πρόεδρος θα διεξαγάγει «τις αναγκαίες πολιτικές διαβουλεύσεις (…) ώστε να εντοπιστούν οι προσδοκώμενες εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων», διευκρινίζει την ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων, πριν από μία σειρά από συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων το απόγευμα ο πρόεδρος της Γαλλίας στο προεδρικό μέγαρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις