Πέμπτη, 29 Φεβ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν – Φαβορί για τη θέση της ο νυν υπουργός Παιδείας

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν – Φαβορί για τη θέση της ο νυν υπουργός Παιδείας
Φωτογραφία: Reuters

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, o όποιος την έκανε αποδεκτή.

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρει ότι η εργασία της Ελιζαμπέτ Μπορν στην υπηρεσία του γαλλικού Έθνους ήταν καθημερινά υποδειγματική. Σε ανακοίνωσή του Ελιζέ αναφέρεται ότι η απερχόμενη πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης θα εξακολουθούν να χειρίζονται τις τρέχουσες υποθέσεις ως την αναγγελία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μακρόν.

Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία». Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες. Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο 34χρονος υπουργός Παιδείας, Γκαμπριέλ Ατάλ, πιθανολογείται πως θα είναι ο εκλεκτός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, σύμφωνα με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, ο Γκαμπριέλ Ατάλ θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις