Κόσμος

Γαλλία: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον ηγέτη της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν

Ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν Λικ Μελανσόν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και πρόστιμο 8.000 ευρώ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον Μελανσόν για τη βίαιη αντίδρασή του απέναντι σε αξιωματούχους που ερευνούσαν καταγγελίες για αργομισθίες συνεργατών του στο Ευρωκοινοβούλιο και για υπέρβαση εξόδων κατά την προεδρική του εκστρατεία το 2017.

Είχε προηγηθεί η έφοδος αστυνομικών το 2018 στο σπίτι του Μελανσόν και στα γραφεία του κόμματος, “Ανυπότακτη Γαλλία”, ύστερα από εντολή της εισαγγελία του Παρισιού, ενώ ο ηγέτης της Αριστεράς είχε χαρακτηρίσει αυτά τα γεγονότα και τη δίκη ως πολιτική δίωξη.

Τα επεισόδια που είχε προκαλέσει τότε ο Μελανσόν είχαν προκαλέσει σάλο καθώς μόνο είχε επιτεθεί κατά των αστυνομικών, αλλά είχε θέσει υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είχε καταγγείλει μια «πολιτική αστυνομική επιχείρηση» και είχε δηλώσει ότι είναι θύμα συνωμοσίας που στοχεύει «να τον εξοντώσει πολιτικά».

Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ξεκινήσει τότε διαδικασία εναντίον του για «απειλές ή πράξεις εκφοβισμού κατά της δικαστικής εξουσίας» και «βία κατά των υπευθύνων της δημόσιας εξουσίας».

Ο Μελανσόν αντιτίθεται στην οικονομική πολιτική του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και είναι υποστηρικτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του κινήματος των “Κίτρινων Γιλέκων”. Μάλιστα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017 είχε κερδίσει ένα μη αναμενόμενο 19,5%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αραγτσί προς Λίβανο: «Σώστε την χώρα σας από τον πραγματικό σας εχθρό»
«Αν ήσασταν διαπραγματευτικό χαρτί, θα είχαμε καταλήξει εδώ και καιρό σε συμφωνία», απάντησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ στον πρόεδρο του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν μετά τη συνέντευξη που έδωσε και προκάλεσε οργή στο Ιράν
Αμπάς Αραγτσί
Νύχτα κόλασης σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν από νέες επιθέσεις με πυραύλους και εκρήξεις – Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν
«Στο Ιράν απομένει το 22% των πυραύλων που είχε πριν αρχίσει ο πόλεμος», εκτιμά ο Τραμπ - Συνεχίζονται οι επιθέσεις και στον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι, παρά την συμφωνία για εκεχειρία
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν
7