Κόσμος

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Έτοιμοι για το μοναδικό τους ντιμπέιτ ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λε Πεν, καθώς οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας θα αναμετρηθούν σε ένα και μοναδικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ (débat) ενώ ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για την τελική αναμέτρησή τους την ερχόμενη Κυριακή (24.4.2022).

Το ντιμπέιτ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λε Πεν θα ξεκινήσει απόψε (Μεγάλη Τετάρτη, 20.4.2022) στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) και θα το συντονίσουν δύο δημοσιογράφοι, ένας από ιδιωτικό και ένας από δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό. 

Τα ζητήματα, όπως το θέμα που θα συζητηθεί πρώτο, ποιος θα λάβει πρώτος τον λόγο και που θα κάθονται οι δυο υποψήφιοι, επιλύθηκαν με κλήρωση ενώπιον δικαστικού επιμελητή.

Εξαιρετικά προσεκτική ήταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λε Πεν. Και αυτό διότι στην τηλεοπτική συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο πριν από πέντε χρόνια η Μαρίν Λε Πεν εκτιμάται ότι έχασε τουλάχιστον 3%. Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί θα αφορά την αγοραστική δύναμη και τη διαφαινόμενη εξασθένησή της. Πρώτη θα λάβει τον λόγο η Λε Πεν. Θα ακολουθήσουν τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, η προσφυγική κρίση, τα θέματα του περιβάλλοντος κ.α.

Από τεχνική άποψη στο στούντιο Lendit 5 όπου θα λάβει χώρα η συζήτηση, θα υπάρχουν 16 κάμερες, ενώ πίσω από τους δυο υποψήφιους θα υπάρχει μια γιγάντια οθόνη υψηλής ανάλυσης ύψους 3,7 μέτρων η οποία θα χρησιμεύσει ως φόντο.

Η μεταξύ τους απόσταση θα είναι 2,5 μέτρα, ενώ οι δυο δημοσιογράφοι θα είναι σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από τους δυο υποψήφιους. Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι οι κάμερες θα δείχνουν τον υποψήφιο που δεν έχει τον λόγο μόνο όταν κοιτάζει αυτόν που έχει τον λόγο και όχι όταν για παράδειγμα ψάχνει τις σημειώσεις του ή πίνει νερό.

«Κάθε λεπτομέρεια μετράει, είναι μια αποφασιστική στιγμή για τους υποψηφίους, ακόμα κι αν καμία συζήτηση δεν έχει αντιστρέψει ποτέ την τάση των εκλογών», εξηγεί στην εφημερίδα Le Monde ο διευθυντής του TF1.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσίδα ορειβάτισσα παραμένει αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία