Κόσμος

Γαλλία: Πρώην στρατιωτικός πυροβόλησε κατά αστυνομικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πυρ εναντίον αστυνομικών άνοιξε ένας άνδρας στην Γαλλία, στην περιοχή Ντορντόν στα νότια της χώρας.

Για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. «Ο άνδρας, πρώην στρατιωτικός, είναι οπλισμένος και παραμένει ασύλληπτος την ώρα που μιλάμε… Διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Φρεντερίκ Περισά, νομάρχης της Ντορντόν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Οι ειδικές δυνάμεις της χωροφυλακής (GIGN) επιχειρούν στο χωριό Λαρντέν Σεν Λαζάρ. Δύο ελικόπτερα και 210 μέλη της χωροφυλακής επίσης συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Η χωροφυλακή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, πρώην σύντροφος μιας νεαρής γυναίκας, εμφανίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα στο σπίτι της «όπου βιαιοπράγησε σε βάρος του νέου συντρόφου της».

«Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί εναντίον του θύματος, το οποίο κατάφερε να διαφύγει. Ο πρώην σύντροφος τριγυρνούσε στους δρόμους του χωριού και έλεγε ότι ήθελε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών. Άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνσή τους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο περιπολικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με μια πηγή, με γνώση της υπόθεσης, «η πρώην σύντροφός του και τα παιδιά της δεν έχουν τραυματιστεί… και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος».

Η περιφέρεια Ντορντόν, με μήνυμα στο Twitter, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής Λε Λαρντέν-Σεν Λαζάρ να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεοτέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 14