Κόσμος

Γαλλία: Πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στην Google

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές προστασίας του ανταγωνισμού στη Γαλλία επέβαλαν σήμερα πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Google.

Ο λόγος ήταν ότι αυτή δεν συμμορφώθηκε πλήρως με προσωρινές εντολές που είχαν δώσει στο πλαίσιο μιας κόντρας της εταιρείας με ειδησεογραφικούς οργανισμούς της χώρας.

Η Google οφείλει εντός των επόμενων δύο μηνών να κάνει προτάσεις για το πώς θα αποζημιώσει πρακτορεία ειδήσεων και άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς για την χρήση των ειδήσεών τους. Αν δεν το κάνει αυτό, θα αντιμετωπίσει επιπρόσθετα πρόστιμα έως και 900.000 ευρώ ημερησίως.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί APIG, SEPM και AFP κατηγορούν την Google ότι δεν ξεκίνησε συνομιλίες καλή τη πίστει μαζί τους για να βρεθεί κοινό έδαφος για την αμοιβή διαδικτυακού ειδησεογραφικού περιεχομένου, βάσει πρόσφατης οδηγίας της ΕΕ που δημιουργεί λεγόμενα “συγγενικά δικαιώματα”.

Η υπόθεση αυτή επικεντρώνεται στο αν η Google παραβίασε προσωρινές εντολές που εξέδωσε η γαλλική αντιμονοπωλιακή αρχή, η οποία αξίωσε την πραγματοποίηση συνομιλιών αυτού του είδους εντός τριών μηνών με οποιονδήποτε ειδησεογραφικό οργανισμό το ζητήσει.

Ο APIG, ο οποίος εκπροσωπεί τους περισσότερους μεγάλους εκδοτικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς (Le Figaro, Le Monde κλπ), παραμένει ένας από αυτούς που έχουν προσφύγει, μολονότι υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο, καθώς αυτή τέθηκε σε αναμονή για όσο καιρό εκκρεμούσε η απόφαση της αρχής προστασίας του ανταγωνισμού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεξικό: Σοκαριστικό βίντεο από την απαγωγή της δημοσιογράφου Ροξάνα Γκουσμάν – Βρέθηκαν υπολείμματα της σορού της σε σπίτι
4 πρώην αστυνομικοί ανάμεσα στους 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία της - Οι δράστες προσπάθησαν να διαλύσουν το πτώμα της, κομματιάζοντάς το και τοποθετώντας το μέσα σε δοχεία με καύσιμο
Μεξικό: Σοκαριστικό βίντεο από την απαγωγή της δημοσιογράφου Ροξάνα Γκουσμάν – Βρέθηκαν υπολείμματα της σορού της σε σπίτι
8
Ντόναλντ Τραμπ για την 4η Ιουλίου: Η αμερικανική μας ταυτότητα είναι αντιμέτωπη με την κομμουνιστική απειλή
Το βράδυ ο Τραμπ θα εκφωνήσει ομιλία στο National Mall, στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Salute America 250 Celebration & Fireworks», οι οποίες θα ολοκληρωθούν με σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ