Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Γαλλία: Στην μετάλλαξη Δέλτα οφείλεται το 20% των κρουσμάτων

Γαλλία: Στην μετάλλαξη Δέλτα οφείλεται το 20% των κρουσμάτων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες χώρες, ανάμεσά τους και η Γαλλία, ανακοινώνουν ότι τα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του ιού συνεχώς αυξάνονται. 

Στην μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων στη Γαλλία. Αυτό δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. «Η παραλλαγή Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (…) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω παραλλαγή αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων. Μόνο 509 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν την Δευτέρα, και ο μέσος όρος των πρόσθετων ημερήσιων μολύνσεων επτά ημερών μειώθηκε σε 1.819, αριθμό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 10 μηνών, έναντι της κορύφωσής του στις 42.225 στις 14 Απριλίου.

«Η παραλλαγή Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα και η διάδοση της παραλλαγής αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου μερικούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις