Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γαλλία: Σχεδόν 6 στους 10 πιστεύουν ότι ο Μακρόν είναι «λίγος» για τα προβλήματα της χώρας

Γαλλία: Σχεδόν 6 στους 10 πιστεύουν ότι ο Μακρόν είναι «λίγος» για τα προβλήματα της χώρας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το 59% των πολιτών της Γαλλίας εξακολουθεί να πιστεύει πως ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, δεν μπορεί να «αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που συναντά η χώρα», σε νέα δημοσκόπηση του Elabe για την οικονομική εφημερίδα LES ECHOS και το Radio Classique.

Ωστόσο, στην ίδια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή (1.7.2022), είναι ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον Εμανουέλ Μακρόν, (37%) σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, βλέπει το ποσοστό εμπιστοσύνης της να αυξάνεται ελαφρά στο 29% (+2 μονάδες), ενώ σε ό,τι αφορά την ακροδεξιά Μαριν Λεπέν περισσότεροι από ένας στους τρεις Γάλλους (34%) δηλώνουν ότι έχουν «θετική εικόνα». Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της μετά το ρεκόρ του Απριλίου (35%).

«Ενώ θα μπορούσε να έχει πέσει μετά τις προεδρικές εκλογές, βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. Η σχετική δημοτικότητά της είναι εδραιωμένη και φαίνεται να διαρκεί», σημειώνει αναλυτής του Elabe, σύμφωνα με τον οποίο «η Λεπέν σιγά σιγά, οικοδομεί κάτι στέρεο, πέρα από τις εποχικές διακυμάνσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις