Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: Θετικοί σε κάθε ασφαλές εμβόλιο απ’ όπου και αν προέρχεται

Γαλλία: Θετικοί σε κάθε ασφαλές εμβόλιο απ’ όπου και αν προέρχεται

Αν ένα εμβόλιο είναι καλής ποιότητας και ασφαλές κατά του κορονοϊού τότε η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάζει την χρήση του χωρίς προκαταλήψεις για την προέλευση του.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος Αλέν Φισέρ που συντονίζει τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γαλλία, απαντώντας σε ερώτηση στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM σχετικά με το ότι η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, όπως και δόσεις ενός ρωσικού εμβολίου.

«Όλα τα εμβόλια πρέπει να εξετάζονται. Δεν πρέπει να έχουμε καμία προκατάληψη σχετικά με την προέλευση του εμβολίου. Εάν τα εμβόλια αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, καλής ποιότητας προϊόντα και μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί να μην (τα χρησιμοποιήσουμε); Πρέπει να τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις», είπε ο Φισέρ.

Ο Φισέρ είπε επίσης ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος» να επιβραδυνθεί η εξέλιξη του υφιστάμενου προγράμματος εμβολιασμών στη Γαλλία, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει ένα τρίτο lockdown.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις