Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 112 στην περιοχή Αερινός για ετοιμότητα
Κόσμος

Γαλλία: Τρίτο lockdown τον Φεβρουάριο εισηγείται ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γαλλία ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτο lockdown, ίσως κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, λόγω των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την πανδημία.

Οι Γάλλοι μαθητές κατά παράδοση έχουν δύο εβδομάδες διακοπές τον Φεβρουάριο (σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με την περιοχή), αρχής γενομένης από τις 6 Φεβρουαρίου.

«Πιθανότατα θα χρειαστεί μια νέα καραντίνα. Το αν θα είναι πολύ αυστηρή, όπως του Μαρτίου, ή πιο χαλαρή, όπως εκείνη του Νοεμβρίου, είναι πολιτική απόφαση», είπε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Γαλλία 18.436 νέα κρούσματα της Covid-19 και 72 θάνατοι, πολύ λιγότεροι από τους 230 του Σαββάτου. Αυξήθηκαν όμως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, κατά 493 και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, κατά 69. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα μέσα Νοεμβρίου. Συνολικά, σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 26.393 άνθρωποι και στις ΜΕΘ 2.965.

«Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τα μέσα Μαρτίου. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, οι πολιτικοί πρέπει να αποφασίσουν», τόνισε ο Ντελφρεσί. Επισήμανε επίσης ότι θα ήταν λογικό το νέο λοκντάουν να συμπέσει με τις σχολικές διακοπές, οι οποίες θα μπορούσαν να παραταθούν κατά μία εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ τα χώνει στον Καναδά για τη μόλυνση του αέρα στις ΗΠΑ εξαιτίας των πυρκαγιών – Απειλεί με νέους δασμούς
«Καθιστούμε τον Καναδά υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν διαχειρίζεται σωστά τα δάση του και οι ΗΠΑ βρίσκονται αχρείαστα αντιμέτωπες με εισβολή αέρα βρομερού, μολυσμένου και επικίνδυνου για την υγεία» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
7
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ