Κόσμος

Γαλλία: Τρίτο lockdown τον Φεβρουάριο εισηγείται ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γαλλία ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτο lockdown, ίσως κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, λόγω των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την πανδημία.

Οι Γάλλοι μαθητές κατά παράδοση έχουν δύο εβδομάδες διακοπές τον Φεβρουάριο (σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με την περιοχή), αρχής γενομένης από τις 6 Φεβρουαρίου.

«Πιθανότατα θα χρειαστεί μια νέα καραντίνα. Το αν θα είναι πολύ αυστηρή, όπως του Μαρτίου, ή πιο χαλαρή, όπως εκείνη του Νοεμβρίου, είναι πολιτική απόφαση», είπε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Γαλλία 18.436 νέα κρούσματα της Covid-19 και 72 θάνατοι, πολύ λιγότεροι από τους 230 του Σαββάτου. Αυξήθηκαν όμως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, κατά 493 και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, κατά 69. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα μέσα Νοεμβρίου. Συνολικά, σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 26.393 άνθρωποι και στις ΜΕΘ 2.965.

«Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τα μέσα Μαρτίου. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, οι πολιτικοί πρέπει να αποφασίσουν», τόνισε ο Ντελφρεσί. Επισήμανε επίσης ότι θα ήταν λογικό το νέο λοκντάουν να συμπέσει με τις σχολικές διακοπές, οι οποίες θα μπορούσαν να παραταθούν κατά μία εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν να κλείσουν εντελώς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ – Δεν επιτρέπουν στον Τραμπ να επέμβει στη διαμάχη με τη Σαουδική Αραβία
«Αν οι ΗΠΑ υποστηρίξουν τη Σαουδική Αραβία με αεροπορικές επιδρομές θα θεωρήσουμε στόχους οποιαδήποτε αμερικανικά συμφέροντα βρίσκονται γύρω μας και δεν θα αποκλείσουμε τίποτα»
χουθι
Μαρτυρικός θάνατος για την 32χρονη Στέφανι στην Αυστρία: Εξετάζεται αν θάφτηκε ζωντανή – «Πάλευε να βγει από τη βαλίτσα»
Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το έγκλημα - Ο πρώην της την στραγγάλισε και την μαχαίρωσε στο διαμέρισμά της, προτού βάλει τη σορό της σε βαλίτσα
Η 32χρονη Στέφανι βρέθηκε νεκρη σε βαλίτσα
«Προνόμιο και όχι δικαίωμα η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο», λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ
Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την εξουσία να ελέγχει την πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους του Λευκού Οίκου, όπου ενδέχεται να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες
Ντόναλντ Τραμπ