Κόσμος

Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες, “καλπάζει” ο Μακρόν

Άνοιξαν τα 67.000 εκλογικά τμήματα στη Γαλλία για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να κερδίζει ευρεία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότερα από 47 εκατομμύρια εκλογείς καλούνται να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές, όπου το ποσοστό αποχής –που έφθασε το 51,3% στον πρώτο γύρο– αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, σε μια ένδειξη κόπωσης των ψηφοφόρων στο τέλος μιας επτάμηνης προεκλογικής εκστρατείας.

Τα τελευταία εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18.00.

Ψήφισε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ψήφισε σήμερα νωρίς το πρωί σε ένα σχολείο στο κέντρο της Χάβρης, πόλης της οποίας ήταν δήμαρχος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Φορώντας μπλε σκούρο κοστούμι, ο πρώην δήμαρχος της Χάβρης από το 2010 έως το 2017, έφθασε οδικώς μαζί με τη σύζυγό του Εντίτ Σαμπρ και τον φρουρό του.

Ο Εντουάρ Φιλίπ ψήφισε ηλεκτρονικά, καθώς η πόλη της Χάβρης έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το 2005.

Ο ένοικος του Ματινιόν δεν έκανε καμία δήλωση. Θα αναχωρήσει για το Παρίσι νωρίς το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν διαψεύδει Τραμπ: Το «μνημόνιο κατανόησης» δεν περιλαμβάνει όρους για τα Στενά του Ορμούζ και τα πυρηνικά
«Περιλαμβάνονται ο όρος της άμεσης καταβολής στην Τεχεράνη 12 δισ. δολαρίων από τα «παγωμένα» κεφάλαια του Ιράν, καθώς και η πλήρης κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο»
Τοιχογραφία στην Τεχεράνη που δείχνει ιρανικούς πυραύλους να χτυπύν αμερικανικό αεροπλανοφόρο
Πήγε στην Τουρκία για φθηνά εμφυτεύματα και τα χαμόγελα κατέληξαν σε εφιάλτη
Μια μητέρα μοιράστηκε την τρομερή της εμπειρία μετά από μια οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία, η οποία την άφησε να υποφέρει από έντονο πόνο στο σαγόνι, ρινορραγίες και χρόνια ιγμορίτιδα
Πήγε στην Τουρκία για φθηνά εμφυτεύματα και τα χαμόγελα κατέληξαν σε εφιάλτη