Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γαλλία: Βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια του Εμίλ στο δάσος – Δαγκωματιές από ζώο στο κρανίο του

Γαλλία: Βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια του Εμίλ στο δάσος – Δαγκωματιές από ζώο στο κρανίο του
Στη δημοσιότητα από τη γαλλική αστυνομία φωτογραφία του Εμίλ / Pic: Gendarmerie Nationale

Ρούχα και παπούτσια του μικρού Εμίλ Σολέιγ, του αγοριού που εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες στη Γαλλία και τα λείψανά του εντοπίστηκαν μόλις πριν τέσσερις μέρες, εντόπισε η αστυνομία κατά μήκος ενός αλπικού μονοπατιού, όχι μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς λένε ότι το μυστήριο της εξαφάνισής του τον περασμένο Ιούλιο στη Γαλλία και του θανάτου του παραμένει άλυτο.

Ο εισαγγελέας Jean-Luc Blanchon επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία εντόπισε το μπλουζάκι, το παντελόνι και τα παπούτσια του Εμίλ, τα οποία «δεν ήταν συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο, αλλά διασκορπισμένα σε μερικά μέτρα».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο δίχρονος Εμίλ εξαφανίστηκε από το σπίτι των παππούδων του στο Le Vernet – ένα μικρό χωριό στις Άλπεις-ντες-Ουτ-Προβάνς με περίπου 125 κατοίκους – στις 8 Ιουλίου του 2023, προκαλώντας μια τεράστια έρευνα με τη συμμετοχή drones, ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ελικοπτέρων.

Τον Εμίλ τον είδαν για τελευταία φορά οι γείτονες να περπατά στον μοναδικό δρόμο του χωριού με κίτρινο μπλουζάκι και λευκό σορτσάκι στις 17:15 του Σαββάτου 8 Ιουλίου.

Πεζοπόροι στις Άλπεις έπεσαν πάνω στα λείψανα του μικρού παιδιού, συμπεριλαμβανομένου του κρανίου του, το Σάββατο (30.03.2024).

Ο Remy Avon, ο επικεφαλής εισαγγελέας που επιβλέπει την έρευνα για την εξαφάνισή του, δήλωσε ότι διερευνούν τις πιθανότητες δολοφονίας, απαγωγής ή ατυχήματος.

Μια γυναίκα βρήκε το κρανίο του παιδιού «μεταξύ 12:00 και 14:00, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας σε ένα μονοπάτι που θυμάται ότι είχε περπατήσει ένα μήνα πριν», δήλωσε ο εισαγγελέας Jean-Luc Blanchon.

«Θορυβήθηκε από το εύρημα και τοποθέτησε [το κρανίο] σε μια πλαστική σακούλα. Πήγε στο σπίτι της και κάλεσε την αστυνομία. Ήταν σε θέση να προσδιορίσει επακριβώς το σημείο όπου βρήκε [το κρανίο]».

Συνέχισε: «Αυτά τα οστά από μόνα τους δεν μας επιτρέπουν να πούμε ποια είναι η αιτία του θανάτου του Εμίλ. Μεταξύ πτώσης, ανθρωποκτονίας ή δολοφονίας, καμία θεωρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πιο πιθανή από κάποια άλλη».

Οι εισαγγελείς της Aix-en-Provence εξέδωσαν ανακοίνωση την Κυριακή με την οποία επιβεβαιώνουν ότι η γενετική ανάλυση επιβεβαίωσε ότι τα οστά ανήκαν στον Εμίλ.

Ωστόσο, η αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της στον τόπο του εγκλήματος.

Δαγκωματιές από ζώο στο κρανίο 

Ο Jean-Luc Blanchon δήλωσε ότι το κρανίο είχε υποστεί «μικρά κατάγματα και ρωγμές» μετά το θάνατο του αγοριού, καθώς και σημάδια από δαγκωματιές από ζώο.

«Δεν έχει παρατηρηθεί κανένα τραύμα [στο κρανίο] προθανάτια», τόνισε.

Ο δήμαρχος του Vernet, Francois Balique, δήλωσε στη Le Figaro ότι γίνονται έρευνες και ανασκαφές περιοχή στην οποία ανακαλύφθηκαν τα οστά του Εμίλ.

«Είναι ένα μέρος από το οποίο περνούν καθημερινά κυνηγοί με τα σκυλιά τους και κάτοικοι και όπου το φθινόπωρο γίνονταν δασικές εργασίες» είπε.

Μετά την ανακάλυψη της σορού του, οι γονείς του Εμίλ εξέδωσαν ανακοίνωση: «Αυτή η σπαρακτική είδηση ήταν φοβερή και ήρθε η ώρα για πένθος, περισυλλογή και προσευχή».

Πληροφορίες από Independent

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις