Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία: Χαλαρώνουν κι άλλο τα μέτρα για τον κορονοϊό – Ανοίγουν τον Ιούλιο τα καμπαρέ

Γαλλία: Χαλαρώνουν κι άλλο τα μέτρα για τον κορονοϊό – Ανοίγουν τον Ιούλιο τα καμπαρέ

Στην ατζέντα της γαλλικής κυβέρνησης βρίσκεται η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης τον Ιούλιο. Ο κλάδος πρόκειται να «ζωντανέψει» για πρώτη φορά από τότε που έκλεισαν από το πρώτο lockdown για τον κορονοϊό τον Μάρτιο του 2020.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρωτόκολλα ασφάλειας για το εκ νέου άνοιγμα με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει επικαιροποιημένη ενημέρωση για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. «Τον Ιούλιο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αναμένεται να ξανανοίξουν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM. Δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πάνω από 100 nightclubs από τα 1.600 στη Γαλλία έχουν κλείσει οριστικά λόγω της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με το συνδικάτο του κλάδου φιλοξενίας UMIH.

Η Γαλλία χαλάρωσε το τρίτο πανεθνικό lockdown –που στόχο είχε να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση του κορονοϊού– τον περασμένο μήνα ανοίγοντας εκ νέου τους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων εστίασης στις 19 Μαΐου. Την περασμένη εβδομάδα, επετράπη στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ να ανοίξουν και τους εσωτερικούς τους χώρους για πρώτη φορά σε επτά μήνες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα τελειώσει από τις 20 Ιουνίου καθώς η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις