Κόσμος

Γαλλία: Χιλιάδες αστυνομικοί διαδηλώνουν κατά της βίας εναντίον τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χιλιάδες Γάλλοι αστυνομικοί διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα κατά της βίας σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τους δράστες.

Ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος γιουχάισαν τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη κινητοποίηση, σε μια επίδειξη, όπως είπε, συμπαράστασης προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει τους αστυνομικούς από τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος τους, εξαιτίας των οποίων ορισμένοι φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους σε κάποιες περιοχές.

france police r Γαλλία Παρίσι Γαλλία

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Πρέπει να μας προστατεύσετε. Τα πράγματα χειροτερεύουν», ακούγεται να λέει στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών ένας αστυνομικός.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών ζητούν τη θεσμοθέτηση μιας ελάχιστης ποινής φυλάκισης για οποιονδήποτε επιτεθεί σε αστυνομικό. Σε ένα πανό, που κρατούσαν οι διαδηλωτές», αναγραφόταν το σύνθημα: «Πληρωνόμαστε για να υπηρετούμε, όχι για να πεθαίνουμε».

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα αφότου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά των ναρκωτικών, ενώ μια διοικητική υπάλληλος της αστυνομίας δολοφονήθηκε με μαχαίρι έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο εργαζόταν, και τα δύο περιστατικά σε διάστημα ενός μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη από τη δολοφονία τριών παιδιών από τη μητέρα τους στη Μασαχουσέτη: «Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους»
Η υπεράσπιση δεν αμφισβητεί ότι η Κλάνσι σκότωσε τα παιδιά της, αλλά υποστηρίζει ότι έπασχε από σοβαρή επιλόχεια ψύχωση και βρισκόταν υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή
Η Λίντσεϊ Κλάνσι
Axios: Αυτή είναι η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που ανακοίνωσε ο Τραμπ – Διαψεύδει η Τεχεράνη
Ο Τραμπ μιλάει για υπογραφές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - Διπλωμάτης υποστήριξε ότι η συμφωνία «μπαίνει σε λεπτομέρειες για όλα τα πυρηνικά ζητήματα» και «ικανοποιεί όλες τις αμερικανικές απαιτήσεις»
Ντόναλντ Τραμπ
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ