Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Γαλλία: Υφυπουργός ποζάρει στο Playboy την ώρα που η χώρα «φλέγεται» – Αυτό είναι το εξώφυλλο

Γαλλία: Υφυπουργός ποζάρει στο Playboy την ώρα που η χώρα «φλέγεται» – Αυτό είναι το εξώφυλλο

Την ημέρα που η Γαλλία προχωρά σε ακόμη μία απεργιακή κινητοποίηση για συνταξιοδοτικό κυκλοφορεί και το περιοδικό Playboy με εξώφυλλο την υφυπουργό, αρμόδια για θέματα κοινωνικής οικονομίας και αλληλεγγύης Μαρλέν Σιαπά.

Το εξώφυλλο του Playboy με την υφυπουργό της Γαλλίας διέρρευσε την Παρασκευή ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Επισήμως, το περιοδικό κυκλοφορεί την Πέμπτη (6.3.2023), την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί η 11η απεργιακή κινητοποίηση κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση Μακρόν.

Το 12σέλιδο αφιέρωμα στην υπουργό φιλοξενεί παράλληλα μια συνέντευξη, όπου η Σιαπά μιλά για θέματα της κυβέρνησης και για φεμινιστικά ζητήματα.

Η ίδια με ανάρτησή της στο Twitter υπερασπίστηκε την απόφασή της λέγοντας ότι «μόνο οι οπισθοδρομικοί και οι υποκριτές θα με κατακρίνουν γιατί οι γυναίκες στη Γαλλία είναι ελεύθερες για να κάνουν κουμάντο στο σώμα τους».

https://twitter.com/MarleneSchiappa/status/1642166509630898177?s=20

Η χρονική στιγμή όμως της φωτογράφισης είναι ατυχής, την ώρα που η Γαλλία φλέγεται…

Μάλιστα, η αντιπολίτευση στρέφει τα βέλη της και κατά του προέδρου Μακρόν, ο οποίος επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε ένα περιοδικό για μικρά παιδιά και όχι να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το συνταξιοδοτικό.

https://twitter.com/d_foubert/status/1642341362484772873?s=20

Η Μαρίν Λεπέν, αλλά και ο Μελανσόν λένε ότι «εφόσον ο πρόεδρος Μακρόν δέχεται να δώσει συνέντευξη σε παιδικά περιοδικά, η υπόλοιπη κυβέρνηση κάνει ότι θέλει».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις