Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022 η Μαρίν Λε Πεν

Γαλλία: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022 η Μαρίν Λε Πεν
photo epa

Η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος στη Γαλλία, Μαρίν Λε Πεν ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022.

“Έλαβα την απόφασή μου”, δήλωσε την Πέμπτη η Μαρίν Λε Πεν, η οποία προτείνει μια “σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της” και να δημιουργηθεί “εθνική ενότητα”.

Η Λε Πεν πήγε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος περνά τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του.

Μετά το Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, ο Μακρόν αντιμετωπίζει και την απεργία για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία, όπου κρατά εδώ και 44 ημέρες.

Όπως επισήμανε η Λε Πέν, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του “Εθνικού Συναγερμού,” το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV το ανερχόμενο αστέρι του κόμματός της και ευρωβουλευτής, ο 23χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, δεν θα είναι πρόβλημα.

Μάλιστα η Μπαρντελά απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία “ένα μήνυμα ελπίδας”, ενώ η Λε Πεν στρέφεται τώρα στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, όπου θα προσπαθήσει να προσεγγίσει απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς αλλά και τις κεντροαριστεράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις