Κόσμος

Γαλλικές εκλογές 2017: “Νευράκια” η Λε Πεν! “Φιμώνει” ΜΜΕ, την μποϊκοτάρει η Liberation!

Να φταίει το γεγονός πως όλα δείχνουν ότι θα χάσει την προεδρία της Γαλλίας; Η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν τα… πήρε και απαγόρευσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης να καλύψουν τη βραδιά των εκλογών στο στρατηγείο της!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis ή της εκπομπής Quotidien του TMC κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.

Κάποιος πάντως κατάφερε να… τρυπώσει, η δημοσιογράφος του France24 Catherine Nicholson…

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον ιστότοπο Mediapart, στην εκπομπή Quotidien και στον δημοσιογράφο του περιοδικού Marianne, που συνέγραψε το βιβλίο- έρευνα για τη Μαρίν Λε Πεν, είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος στη βραδιά των εκλογών στο Ενίν Μπομόν, στο (Πα ντε Καλαί.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης η εφημερίδα Liberation και το περιοδικό Inrocks ανακοίνωσαν «μποϊκοτάζ». «Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης πρέπει να σταματήσουν, όπως ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» επισήμανε από την πλευρά του σε ένα άρθρο ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε επίσης την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας έκανε το πρώτο της άλμα με αλεξίπτωτο και ολοκλήρωσε την στρατιωτική της εκπαίδευση
Εκείνη γίνεται το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που παρακολουθεί και ολοκληρώνει εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή, καθώς ούτε ο Φελίπε VI ούτε ο Χουάν Κάρλος I είχαν λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση
Η πριγκίπισσα Λεονόρ
«Σαν φυλακή Κλίνγκον από το Σταρ Τρεκ»: Αντιδράσεις για το επιβλητικό κέντρο Μπαράκ Ομπάμα των 850 εκατ. δολαρίων στο Σικάγο
Το συγκρότημα εκτείνεται σε περίπου 77 στρέμματα και περιλαμβάνει αμφιθέατρο, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, αθλητικό κέντρο, παιδικές χαρές και χώρους εκδηλώσεων - Ο επιβλητικός πύργος από γρανίτη, χωρίς παράθυρα και ύψους 70 μέτρων
Το κέντρο Ομπάμα στο Σικάγο
Βρετανία: Νοσηλευτές άφησαν να πεθάνει 20χρονη γιατί έβλεπαν ποδόσφαιρο – «Έκανε εμετό μαύρο υγρό»
Η κοπέλα είχε φρικτούς πόνους στο στομάχι κι έκανε εμετό για μέρες πριν τελικά καταρρεύσει και πεθάνει - «Πιστεύαμε ότι απλά σπαταλά τον χρόνο μας», ανέφερε μέλος του ιατρικού προσωπικού
Ασθενοφόρο