Κόσμος

Γαλλικές εκλογές: Αστυνομικοί με οπλοπολυβόλα ενόψει… Λε Πεν! [vid]

Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, πρόεδρος του κινήματος «Όρθια Γαλλία» (Debout la France ) είναι ο πρώτος από τους 11 υποψηφίους, που ψήφισε στην εκλογική του περιφέρεια όπου είναι και δήμαρχος Yerres ( Essone).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πριν από αυτόν και η Πηνελόπη Φιγιόν ψήφισε στην περιοχή της Sarthe όπου βρίσκεται η βασική τους κατοικία και όπου για χρόνια είχε πολιτευθεί ο σύζυγός της.

Ο Φρανσουά Φιγιόν θα ψηφίσει γύρω στις 13.00 ώρα Ελλάδας στο Παρίσι, όπου έχει μεταφέρει τα δικαιώματά του, από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των υποψηφίων όλοι αναμένεται να ψηφίσουν μεταξύ 10.00 με 13.00. Από τους τέσσερους πρώτους, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναμένεται γύρω στις 12.00 στην παραθαλάσσια στη Μάγχη πόλη, Τουκέ ( Touquet).

Όχι μακρυά από τις Βερσαλλίες, στην πόλη Τραπ (Trappes) θα ψηφίσει κοντά το μεσημέρι ο Μπενουά Αμόν. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν γύρω στις 13.00 θα ρίξει την ψήφο του στο Παρίσι, όπως και ο Φιγιόν.

Λίγο πιο βόρεια στο προπύργιό της Ενέν Μπομόν (Henin Beaumont ), αναμένεται και η Μαρίν Λεπέν, ενώ όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο εν αναμονή της ακροδεξιάς υποψηφίου.

Γαλλία – Εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες! Στην “αρένα” οι 11 υποψήφιοι με το “φάντασμα” της τρομοκρατίας να πλανάται

Δείτε το

Λίγο αργότερα (σ.σ. μετά τις 12:00 Ελλάδος) η Μαρίν Λε Πεν έφτασε τελικά στο εκλογικό κέντρο και ψήφισε.

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo