Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γάλλο πολίτη έκανε τον ήρωα μετανάστη από το Μάλι ο Μακρόν

Γάλλο πολίτη έκανε τον ήρωα μετανάστη από το Μάλι ο Μακρόν

– Υπόκλιση από όλο τον κόσμο στον μετανάστη από το Μάλι που έσωσε ένα μικρό αγοράκι από βέβαιο θάνατο
– Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που τον δείχνει να σκαρφαλώνει σαν υπερήρωας ένα – ένα τα μπαλκόνια πολυκατοικίας
– Δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον ίδιο τον Μακρόν προκειμένου να τον ευχαριστήσει

Άφησε άφωνο όλο τον πλανήτη με την αυτοθυσία που έδειξε. Ο 22χρονος Μαμουντού Γκασαμά από το Μάλι που βρισκόταν παράνομα στην Γαλλία δεν φοβήθηκε ούτε τον θάνατο, ούτε την δημοσιότητα που θα έπαιρνε η πράξη του και ίσως να του κόστιζε το μέλλον του με μια απέλαση. Ως άλλος Spiderman σκαρφάλωσε τέσσερις ορόφους ανεβαίνοντας σε μπαλκόνια πολυκατοικίας για να σώσει το μικρό αγοράκι που κρεμόταν στο κενό!

https://youtu.be/pd79zyrwSKU

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν τον συνάντησε για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την πράξη του. Τον έκανε γάλλο πολίτη δίνοντάς του την γαλλική υπηκοότητα! Του απένειμε επίσης μετάλλιο για την γενναιότητά του αλλά και μια θέση στην πυροσβεστική. «Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook, με τον παράτυπο μετανάστη από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον 4ο όροφο μιας παρισινής πολυκατοικίας.  Με τζιν και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Γκασαμά μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους τετ-α-τετ. Ο Μακρόν κάλεσε τον νεαρό άνδρα να αφηγηθεί τη γενναία πράξη του. «Μπράβο», του είπε.

«Δεν σκέφθηκα τίποτα, σκέφθηκα να το σώσω και δόξα τω Θεώ το έσωσα», δήλωσε με μετριοφροσύνη ο 22χρονος άνδρας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BVMTV. «Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συνατούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, είπε συγκινημένος στο BFMTV ο Ντιαμπί Γκασαμά, ο αδελφός του Μαμαντού, διευκρινίζοντας πως έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο 2017 και ζει σε εστία.

Ο Μαμουντού Γκασαμά, ήταν παράτυπος μετανάστης μέχρι σήμερα. Το περασμένο Σάββατο χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο με παροιμιώδη αυτοθυσία ανέβηκε σε κτίριο σκαρφαλώνοντας 4 ορόφους από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν στο κενό. Το πλήθος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Ο ένοικος του διπλανού διαμερίσματος προσπάθησε κι αυτός να βοηθήσει το αγοράκι χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν έφτανε το παιδί. Ήταν συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο ανέβηκε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και άρπαξε το μικρό παιδί σώζοντάς του τη ζωή. Χρειάστηκαν μόνο 30 δευτερόλεπτα! Γι’ αυτό και εκτός από όλα όσα του έδωσε για να τον ανταμείψει ο Μακρόν, ο ήρωας από το Μάλι πήρε από τον κόσμο και τον τίτλο του Spiderman!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης

https://twitter.com/BillalRighi/status/1000506165082632192

Για την ιστορία, το παιδί είχε τραυματιστεί ελαφρά στο νύχι ενώ ο νεαρός έφερε κάποιες αμυχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του παιδιού είχε φύγει για λίγο από το διαμέρισμα. Όπως ισχυρίστηκε στις αρχές είχε πάει για ψώνια, αφήνοντας μόνο του το αγοράκι…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις