Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Γάλλος serial killer είχε εμφανιστεί σε τηλεπαιχνίδι ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία

Γάλλος serial killer είχε εμφανιστεί σε τηλεπαιχνίδι ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία
Φωτογραφία: Reuters

Ένας Γάλλος serial killer εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σόου, ενώ η αστυνομία τον κυνηγούσε για τον βιασμό και τη δολοφονία παιδιών και ενηλίκων.

Ο Γάλλος serial killer Francois Verove συμμετείχε στο γαλλικό σόου Tout le monde veut pendre sa place (Όλοι θέλουν να πάρουν τη θέση του) το 2019, γελώντας και αστειευόμενος με τον παρουσιαστή καθώς απαντούσε σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων.

Σύμφωνα με τους Times, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο σόου, ο Verove εμφανίστηκε χαλαρός καθώς μιλούσε με τον παρουσιαστή Nagui Fam και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού από το στούντιο.

Αλλά ο συνταξιούχος αστυνομικός δεν ήταν ένας απλός πολίτης – ο Verove διέφευγε από την αστυνομία για περισσότερα από 30 χρόνια και κρυβόταν σε κοινή θέα.

Ο 59χρονος Verove περιγράφηκε ως ένα έντιμο μέλος της κοινότητας στη La Grande-Motte της νότιας Γαλλίας, όπου ζούσε με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Το σκοτεινό παρελθόν του ήρθε στο φως μόνο αφού αυτοκτόνησε το 2021 και η γαλλική αστυνομία τον συνέδεσε με 31 βιασμούς και δολοφονίες στο Παρίσι.

Η τηλεοπτική του εμφάνιση, αποκαλύφθηκε από το γαλλικό περιοδικό Marianne, και θεωρείται ως ένδειξη ότι ο Βερόβ δεν προσπάθησε να αποκρύψει την ταυτότητά του – παρά το γεγονός ότι η αστυνομία είχε στη διάθεσή της ένα σκίτσο υπόπτου που του έμοιαζε, καθώς και την υποψία ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός.

Ο Βερόβ είχε το παρατσούκλι “Le Grele” ή “Ο άντρας με τα σημάδια” μετά από μια σειρά βιασμών και δολοφονιών από τη δεκαετία του 1980 έως το 1994.

Ο 59χρονος ήταν ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 11χρονου κοριτσιού ονόματι Cecile Bloch, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο υπόγειο του κτιρίου στο Παρίσι όπου ζούσε το 1986. Είναι γνωστό ότι έχει βιάσει τουλάχιστον άλλα δύο παιδιά.

Μεταξύ των άλλων θυμάτων του ήταν ο τεχνικός αεροσκαφών Gilles Politi, 38 ετών, και η Γερμανίδα νταντά Irmgard Müller, 20 ετών, δολοφονίες που διαπράχθηκαν και οι δύο στο Παρίσι το 1987.

Πιστεύεται επίσης ότι στραγγάλισε μέχρι θανάτου ένα ζευγάρι στην κεντρική συνοικία Marais της πρωτεύουσας το 1987.

Με την πάροδο των ετών, οι ερευνητές κατέληξαν να πιστεύουν ότι ο ύποπτος μπορεί να ανήκε στη χωροφυλακή -τις ένοπλες δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την εσωτερική ασφάλεια-, αφού τα θύματα δήλωσαν ότι τους είχε δείξει το σήμα της αστυνομίας.

Ο Verove ήταν πρώην χωροφύλακας, ο οποίος αργότερα έγινε αστυνομικός και στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε. Αργότερα έγινε τοπικός σύμβουλος στη νότια Γαλλία.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα προφίλ DNA του υπόπτου και, κατά τους μήνες πριν από τον θάνατό του τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας ανακριτής είχε αρχίσει να ανακρίνει περίπου 750 χωροφύλακες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του Παρισιού εκείνη την περίοδο.

Ένας από αυτούς ήταν ο Verove, στον οποίο εστάλη κλήση στις 24 Σεπτεμβρίου για να παρουσιαστεί για ανάκριση στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά στη συνέχεια δηλώθηκε η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του τρεις ημέρες μετά την κλήση.

Αυτοκτόνησε σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στο Grau-du-Roi, ένα ψαροχώρι στις ακτές της Μεσογείου, και άφησε μια γραπτή ομολογία στην οποία έλεγε στη σύζυγό του ότι “μετέφερε μια τρελή οργή που με έκανε εγκληματία”.

Το σημείωμα συνέχιζε: “Υπήρχαν στιγμές που δεν άντεχα και έπρεπε να καταστρέψω, να σπιλώσω, να σκοτώσω κάποιον αθώο”.
Ο Βερόβ ανέφερε επίσης “παρελθοντικές παρορμήσεις” στην επιστολή, αλλά πρόσθεσε ότι έκτοτε τις είχε θέσει “υπό έλεγχο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις