Κόσμος

Γάζα: 11 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή (01.092.2024) στη Γάζα σε βομβαρδισμό της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ.

Αξιωματούχοι στη Γάζα ανακοίνωσαν το Ισραήλ έπληξε σχολείο, όπου είχαν εγκατασταθεί Παλαιστίνιοι αστυνομικοί, αλλά και πως στον ίδιο χώρο είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες οικογένειες, εκτοπισμένες εξαιτίας του πολέμου στον θύλακα, που κυβερνά η Χαμάς.

«Ισραηλινός βομβαρδισμός στο σχολείο Σαφάντ, στο οποίο στεγάζονταν πρόσφυγες στην πόλη της Γάζας, στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκα και μικρό κορίτσι, και τραυμάτισε δεκάδες άλλους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.

Ο βομβαρδισμός είχε στόχο, σύμφωνα με ιατρική πηγή στη Γάζα, «εγκατάσταση της αστυνομίας».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έβαλε στο στόχαστρο «τρομοκράτες της Χαμάς, που επιχειρούσαν σε κέντρο ελέγχου στη ζώνη όπου προηγουμένως βρισκόταν το σχολείο Σαφάντ».

Ο πόλεμος, ο οποίος συμπλήρωσε χθες 332 ημέρες, ξέσπασε μετά τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν έχασαν τη ζωή τους 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Από τότε, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, από τον αέρα, από τη θάλασσα κι από την ξηρά.

Οι επιχειρήσεις αντιποίνων που διεξάγουν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.738 ανθρώπους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική και υγειονομική καταστροφή κι έχουν εκτοπίσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια
«Ο βασιλιάς Κάρολος ακουγόταν σαν να κέρδισε το λαχείο» μετά τον θάνατο της Νταϊάνα – Τι αποκαλύπτει ο αδερφός της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ
Σε νέα αποσπάσματα, ο Τσαρλς Σπένσερ υπονοεί ότι κάποιοι μέσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ένιωσαν «ανακουφισμένοι - μάλιστα ευχαριστημένοι» από τον θάνατο της Νταϊάνα
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος