Κόσμος

Γάζα: “Κόλαση” δίχως τέλος! Αυξάνονται οι νεκροί από τις αιματηρές διαδηλώσεις

Ένας παλαιστίνιος δημοσιογράφος που είχε τραυματιστεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, υπέκυψε! Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Γιάσερ Μουρτάτζα εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ain Media, που εδρεύει στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις διαδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής (06.04.2018) στη Γάζα. Οι τραυματίες από τις αιματηρές άνισες μάχες των διαδηλωτών με τους ισραηλινούς στρατιώτες ξεπερνούν τους 400.

“Δολοφονική” σιωπή από τον ΟΗΕ

Στο μεταξύ το Κουβέιτ, κράτος-μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρότεινε την Παρασκευή να εγκριθεί από το κορυφαίο όργανο του ΟΗΕ μια ανακοίνωση που θα καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολύνεκρα επεισόδια στα ισραηλινοπαλαιστινιακά σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι ΗΠΑ εμπόδισαν να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία, όπως είχαν πράξει επίσης πριν από μία εβδομάδα, ανέφεραν διπλωμάτες.

«Αυτό είναι ένα θέμα που θα όφειλε να απασχολήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρεσβευτής του Κουβέιτ στον ΟΗΕ Μανσούρ αλ Οτάιμπι. Διευκρίνισε ότι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσει ένα κείμενο πανομοιότυπο με εκείνο που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα, κάτι που απέτρεψαν οι ΗΠΑ.

Την Παρασκευή (06.04.2018) μετά από τα αιματηρά περιστατικά η Ουάσινγκτον απέτρεψε εκ νέου το ενδεχόμενο να εκδοθεί ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, διακόπτοντας τη διαδικασία της σιωπής που θα επέτρεπε την υιοθέτηση του κειμένου που πρότεινε το Κουβέιτ, εξήγησε διπλωμάτης χώρας – μέλους του υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ τόνισε ότι μένοντας άπρακτο, το Συμβούλιο Ασφαλείας «ενθαρρύνει το Ισραήλ» να συνεχίσει τη «σφαγή» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Παλαιστίνιοι να ζητήσουν να τοποθετηθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δίνοντας την «εντολή» να διενεργηθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές το ότι πριν από λίγο μία χώρα από τις δεκαπέντε έσπασε τη σιωπή ενώ οι άλλες δεκατέσσερις ήταν έτοιμες να υιοθετήσουν αυτή την ανακοίνωση», ανέφερε ο Μανσούρ. «Αυτό είναι ανεύθυνο και δείχνει την έλλειψη ευαισθησίας από μέρους της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», συμπλήρωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης, στην οποία έχει παραχωρηθεί καθεστώς κράτους-παρατηρητή στον Οργανισμό.

“Μαύρη” Παρασκευή

Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, μία εβδομάδα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή. Τα αιματηρά επεισόδια κράτησαν για πολλές ώρες με την ένταση να μην λέει να κοπάσει!

Την 30η Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης των Παλαιστινίων με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ, έχασαν τη ζωή τους 19 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου 1400. Επρόκειτο για τον βαρύτερο απολογισμό σε μια ημέρα μετά τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Φωτιές, πυρά και αίμα

Σήμερα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν εκ νέου κοντά στον φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τα ισραηλινά εδάφη από τον παλαιστινιακό θύλακα, που ελέγχει η Χαμάς.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλά σημεία κατά μήκος των συνόρων. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και πέταξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να καλύψει την περιοχή, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα γνωστοποίησε ότι 6 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, μεταξύ αυτών ένας 16χρονος. Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία αφού τραυματίστηκαν από σφαίρες ή δακρυγόνα, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των παλαιστινιακών αρχών.

Πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα, ιδίως στα ανατολικά των πόλεων Χαν Γιούνες και Γάζα. Ορισμένοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια και «επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές και να παραβιάσουν τον φράχτη ασφαλείας…».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ, ενώ σημειώνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με «μέσα αντιμετώπισης ταραχών και σφαίρες».

Δείτε εικόνες και βίντεο

gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza

gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza

https://www.youtube.com/watch?v=fh4Zia5qD_Q

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10