Κόσμος

Γάζα: Νέες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέος κύκλος επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου. Πιστεύεται ότι 129 άνθρωποι κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο επικεφαλής της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα θα συναντηθούν σήμερα στη Βαρσοβία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι για να συζητήσουν μια πιθανή νέα συμφωνία για απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios είχε μεταδώσει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, επικαλούμενη δύο Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φάνηκε να επιβεβαιώνει το Σάββατο ότι διεξάγονται νέες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς. Μια πηγή με γνώση του θέματος τόνισε ότι ο Μπαρνέα συνάντησε τον αλ Θάνι σε μια ευρωπαϊκή χώρα αργά την Παρασκευή.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, επικαλούμενος πηγή, τόνισε ότι οι συνομιλίες θα είναι «μακρές, περίπλοκες και πιο δύσκολες από ό,τι οι προηγούμενες».

Το Κατάρ ήταν ο βασικός μεσολαβητής στην πρώτη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς. Σε αυτή 81 Ισραηλινοί, 23 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές.

Πιστεύεται ότι 129 όμηροι παραμένουν κρατούμενοι στη Λωρίδα της Γάζας. Τα πτώματα οκτώ ομήρων έχουν επίσης περισυλλέγει και τρεις όμηροι σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον ισραηλινό στρατό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
60
Financial Times: Πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα
Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των μεγάλων δυνάμεων, η αβεβαιότητα γύρω από τις συμμαχίες και η αδυναμία αποτροπής νέων συγκρούσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη;
Πόλεμος στην Ουκρανία 48
Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε κομβόι ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Δυτική Όχθη και ξυλοκόπησαν Γάλλο δήμαρχο
Η βία έρχεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μιας προεκλογικής εκστρατείας κατά την οποία ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει υποστηρίξει τους εποίκους επιδιώκοντας την υποστήριξή τους
Δυτική Όχθη
7
Στις «φλόγες» και το Βέλγιο: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες
Φοιτητές διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο κόστος και για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση - Χρήση δακρυγόνων, ρίψεις νερού και εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Δείτε βίντεο
Βέλγιο