Κόσμος

Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός πολιορκεί περιοχή όπου κρατείται ο όμηρος Ζανγκάουκερ – «Δεν θα τον πάρετε ζωντανό» λέει η Χαμάς

«Διαφυλάξαμε τη ζωή του επί 20 μήνες· αν αυτός ο αιχμάλωτος σκοτωθεί κατά την προσπάθεια απελευθέρωσής του, υπεύθυνος για τον θάνατό του θα είναι ο στρατός κατοχής» τονίζει η Χαμάς

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε το Σάββατο (07.06.2025) ότι ο στρατός του Ισραήλ (IDF) πολιορκεί την τοποθεσία στη Γάζα όπου κρατείται ο Ισραηλινός όμηρος Ματάν Ζανγκάουκερ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν θα καταφέρει να τον ανακτήσει ζωντανό. Σημειώνεται ότι ο Ματάν Ζανγκάουκερ από το Ισραήλ, ήταν ένας από τους ομήρους που απήγαγαν τρομοκράτες της Χαμάς και μεταφέρθηκε στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Διαβεβαιώνουμε ότι ο εχθρός δεν θα καταφέρει να τον ανακτήσει ζωντανό. Διαφυλάξαμε τη ζωή του επί 20 μήνες· αν αυτός ο αιχμάλωτος σκοτωθεί κατά την προσπάθεια απελευθέρωσής του, υπεύθυνος για τον θάνατό του θα είναι ο στρατός κατοχής», δηλώνει ο Χουνταΐφα Καλούτ — γνωστός με το πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Ομπέιντα — εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ.

«Αυτή είναι η τελική προειδοποίηση», συμπλήρωσε.

Το 2024, είχε δημοσιευτεί βίντεο με στελέχη της Χαμάς να μεταφέρουν τον όμηρο Ματάν Ζανγκάουκερ στην Χαν Γιούνις, με Παλαιστίνιους να ζητωκραυγάζουν.

Η Χαμάς έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα εκτελέσει ομήρους αν εντοπιστούν ισραηλινά στρατεύματα να πλησιάζουν περιοχές όπου αυτοί κρατούνται. Τον Αύγουστο του 2024, η Χαμάς δολοφόνησε έξι ομήρους στη Ράφα, ενώ ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν στην περιοχή.

Αξιωματούχοι του στρατού έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι κάθε αεροπορική επιδρομή και χερσαία επιχείρηση στη Γάζα σχεδιάζεται προσεκτικά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των Ισραηλινών ομήρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 24