Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γάζα: Πάνω από 100.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Ράφα – Μπαράζ βομβαρδισμών μετά το «ναυάγιο» για εκεχειρία

Γάζα: Πάνω από 100.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Ράφα – Μπαράζ βομβαρδισμών μετά το «ναυάγιο» για εκεχειρία

Οι παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν με όποιον τρόπο μπορούν τη Ράφα μετά το ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ, που τις τελευταίες ώρες εντάθηκε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στην πολύπαθη Γάζα.

Περί τους 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα στη Γάζα που βρίσκεται υπό την απειλή μεγάλης κλίμακας επίθεσης του στρατού του Ισραήλ και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) για την Γάζα Γεώργιος Πετρόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχει χρειασθεί να μετακινηθούν 5 ή 6 φορές» από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο επηρεάζει τις προμήθειες σε καύσιμα και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, προειδοποιούν οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ, ενώ τα νοσοκομεία θα σταματήσουν την λειτουργία τους εάν δεν υπάρξει τροφοδοσία σε καύσιμα.

Η Unicef προειδοποιεί ότι ελλείψει καυσίμων θα σταματήσουν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και τα αποθέματα τροφίμων θα εξαντληθούν και στον νότιο τομέα του θύλακα.

Πρέπει να προληφθούν οι θάνατοι των παιδιών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Unicef.

Την 217η ημέρα του πολέμου, το Ισραήλ πολλαπλασιάζει σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αποχώρηση, δίχως συμφωνία, της ισραηλινής αντιπροσωπείας κι αυτής της Χαμάς από το τραπέζι των έμμεσων διαπραγματεύσεων με σκοπό να υπάρξει εκεχειρία και να αποτραπεί ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις