Κόσμος

Γάζα: Πάνω από 100.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Ράφα – Μπαράζ βομβαρδισμών μετά το «ναυάγιο» για εκεχειρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν με όποιον τρόπο μπορούν τη Ράφα μετά το ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ, που τις τελευταίες ώρες εντάθηκε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στην πολύπαθη Γάζα.

Περί τους 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα στη Γάζα που βρίσκεται υπό την απειλή μεγάλης κλίμακας επίθεσης του στρατού του Ισραήλ και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) για την Γάζα Γεώργιος Πετρόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχει χρειασθεί να μετακινηθούν 5 ή 6 φορές» από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο επηρεάζει τις προμήθειες σε καύσιμα και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, προειδοποιούν οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ, ενώ τα νοσοκομεία θα σταματήσουν την λειτουργία τους εάν δεν υπάρξει τροφοδοσία σε καύσιμα.

Η Unicef προειδοποιεί ότι ελλείψει καυσίμων θα σταματήσουν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και τα αποθέματα τροφίμων θα εξαντληθούν και στον νότιο τομέα του θύλακα.

Πρέπει να προληφθούν οι θάνατοι των παιδιών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Unicef.

Την 217η ημέρα του πολέμου, το Ισραήλ πολλαπλασιάζει σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αποχώρηση, δίχως συμφωνία, της ισραηλινής αντιπροσωπείας κι αυτής της Χαμάς από το τραπέζι των έμμεσων διαπραγματεύσεων με σκοπό να υπάρξει εκεχειρία και να αποτραπεί ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εκλογές καλεί ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φέντοροφ - Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν «αβεβαιότητα» για Ζελένσκι
«Πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο, ασφαλή και ρεαλιστικό μηχανισμό που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκαταστήσει μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία»
Φεντεροφ
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
10
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek