Κόσμος

Γάζα: «Πού είναι η μαμά μου;» – Η σπαρακτική στιγμή που διασώστες απεγκλωβίζουν κοριτσάκι από συντρίμμια

Το συγκλονιστικό βίντεο από το Al Jazeera

Με σφυριά και γυμνά χέρια, διασώστες στη Λωρίδα της Γάζας, επιχειρούν με απαλές κινήσεις να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια ένα μικρό κοροτσάκι που έχει καταπλακωθεί από όγκους τσιμέντου απόρροια των βομβαρδισμών από το Ισραήλ.

Τη στιγμή της σοκαριστικής αυτής προσπάθειας, το άτυχο κορίτσι σπαράζει και καλεί τη μητέρα του: «Πού είναι η μαμά μου;», ακούγεται να λέει στο συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε χθες (16.04.2025) το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το μέσο, πάνω από 17.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί σε 18 μήνες βομβαρδισμών, με τους γιατρούς να έχουν επινοήσει το ακρωνύμιο WCNSF («τραυματισμένο παιδί, χωρίς επιζών οικογένεια») για τα αμέτρητα ορφανά.

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό χθες Μ. Τετάρτη (16.04.2025) πως πλέον έχει μεταμορφώσει σε ουδέτερη ζώνη το 30% του παλαιστινιακού θυλάκου της Λωρίδας της Γάζας, όπου συνεχίζει χωρίς σταματημό τις καταστροφικές και φονικές επιχειρήσεις του.

Την ίδια ημέρα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν υπό πολιορκία κάπου 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι από το ξέσπασμα του πολέμου, με έναυσμα ήταν άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.

Στη Γάζα, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για 11 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε νέα αεροπορικά πλήγματα.

Έπειτα από δυο μήνες ανακωχής, το Ισραήλ ξανάρχισε τη 18η Μαρτίου μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας κι ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις, καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κι η κυβέρνησή του κρίνουν -αντίθετα με τις οικογένειες των ομήρων- ότι η αυξημένη στρατιωτική πίεση είναι ο μόνος τρόπος να αναγκαστεί η Χαμάς να επιστρέψει στις ισραηλινές αρχές τους ομήρους, ζωντανούς ή νεκρούς, που απομένουν στη Γάζα.

«Περίπου το 30% της έκτασης της Γάζας έχει πλέον προσδιοριστεί περίμετρος ασφαλείας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, που έχει σκοπό να επεκτείνει τον έλεγχό του σε μεγάλα κομμάτια του παλαιστινιακού θυλάκου ο οποίος γειτονεύει με το νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ακόμη όταν έπληξε κάπου 1.200 «τρομοκρατικούς στόχους» (σ.σ. θέσεις ή μαχητές) από αέρος και προχώρησε σε πάνω από 100 «στοχευμένες εξοντώσεις» από τη 18η Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι