Κόσμος

Γάζα: Σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες

Άλλα τέσσερα μέλη του στρατού του Ισραήλ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγει από την 27η Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του επιτελείου, οι πεσόντες στις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στις τάξεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 182.

Από την άλλη τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στην Τούλκαρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ηλικίας 22-24 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ), αναφέρεται ότι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με μυστικούς αστυνομικούς που επιχειρούσαν να συλλάβουν υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες. «Σκοτώθηκαν τρεις τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος συνελήφθη και ανακρίνεται, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι αιματηρές συγκρούσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Όχθη, ιδίως μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy