Κόσμος

Γάζα: Τέσσερις Ισραηλινές θα αφεθούν ελεύθερες το Σάββατο, λέει στέλεχος της Χαμάς

Τρεις νεαρές Ισραηλινές αφέθηκαν ελεύθερες την Κυριακή με αντάλλαγμα 90 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι απελευθερώσεις ομήρων από τη Χαμάς συνεχίζονται και το Σάββατο (25.01.2025) και άλλες γυναίκες που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας θα επιστρέψουν στο Ισραήλ. 

Η Χαμάς πρόκειται να αφήσει ελεύθερες το Σάββατο τέσσερις Ισραηλινές που κρατά ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας στη δεύτερη ανταλλαγή κρατουμένων, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που έχει υπογράψει με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Τάχερ αλ Νούνου υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Νούνου επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το AFP «την απελευθέρωση (το προσεχές Σάββατο) τεσσάρων Ισραηλινών κρατουμένων με αντάλλαγμα αυτή από το Ισραήλ της δεύτερης ομάδας Παλαιστίνιων κρατουμένων, με βάση τους συμφωνημένους όρους».

Τρεις νεαρές Ισραηλινές αφέθηκαν ελεύθερες την Κυριακή με αντάλλαγμα 90 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Ισραήλ- Χαμάς δεν έχουν δημοσιευθεί επισήμως, όμως οι ανταλλαγές κρατουμένων αναμένεται να διεξάγονται σε διαστήματα λίγο- πολύ τακτικά επί έξι εβδομάδες. Συνολικά στην πρώτη φάση της συμφωνίας θα αφεθούν ελεύθεροι 33 Ισραηλινοί όμηροι με αντάλλαγμα 1.900 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Ζητήσαμε από τους μεσολαβητές να φροντίσουν ώστε η δύναμη κατοχής (σ.σ. το Ισραήλ) να ανακοινώνει εγκαίρως τον κατάλογο των Παλαιστίνιων κρατουμένων και να τους απελευθερώνει χωρίς καθυστέρηση», πρόσθεσε ο αλ Νούνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ