Κόσμος

Γάζα: Τραγωδία δίχως τέλος! 4 νεκροί Παλαιστίνιοι – Ο Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη [pics]

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τρεις "μαχητές" της Χαμάς σκοτώθηκαν σήμερα στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό ο οποίος προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, σε αντίποινα για τα "πυρά" εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν “στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας” ανέφερε ο στρατός, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας, όπως ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπός του δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο Χαν Γιουνές, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Άλλος ένας σκοτώθηκε στη Ράφα. Το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι και οι τρεις ήταν “μαχητές” του.

Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, με ανάρτησή του στο Twitter. “Όλοι στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Όχι αύριο. ΑΜΕΣΩΣ”, τόνισε εμφατικά. “Εκείνοι που θέλουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δεν πρέπει να τα καταφέρουν”, πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες

gaza gaza gaza gaza gaza gaza gaza

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιζώντες παραμένουν στα ερείπια μία εβδομάδα μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Νεκροτομείο στήθηκε στην Λα Γκουάιρα, στους 2.000 οι νεκροί
Στους 50.000 παραμένουν οι αγνοούμενοι - Σκληρή μάχη από διασώστες και εθελοντές για τον απεγκλωβισμό τραυματιών - Πάνω από 38 νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές
 MIGUEL MEDINA