Κόσμος

Γενοκτονία Αρμενίων – Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Ανήθικη η στάση του Μπάιντεν»

Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, προχώρησε σε νέα επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ, γνωστοποιώντας παράλληλα μία απόφαση του “σουλτάνου”, μετά την ιστορική απόφαση.

Όπως έγραψε στο Twitter: “Ο πρόεδρος μας ζήτησε να συσταθεί μία κοινή ιστορική επιτροπή για να ερευνήσει τα γεγονότα του 1915, αλλά αυτοί που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια με έγγραφα, δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε μία ανήθικη στάση, αγνοώντας τα γεγονότα”

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα, διαβιβάζοντας την «έντονη αντίδραση» της Τουρκίας για την κίνηση της Ουάσινγκτον.

 

Ο… σεισμός στην Τουρκία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση Μπάιντεν προκάλεσε… σεισμό στην Τουρκία, που από την Παρασκευή (23.04.2021) ήταν σε… αναμμένα κάρβουνα. Κι αυτό, διότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την παραμονή της “μαύρης” επετείου, του ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Click4more: Γενοκτονία Αρμενίων: Έξαλλη η κυβέρνηση Ερντογάν – Το μήνυμα του «σουλτάνου»

Η απόφαση “σταθμός” των ΗΠΑ ανοίγει πλέον το δρόμο και για περαιτέρω αναγνωρίσεις ή και προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι χαρακτηριστικό, πως η Jerusalem Post σε δημοσίευμα της προτρέπει τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες των Ελλήνων και των Ασσύριων. 

https://twitter.com/BenWeinthal/status/1385662297880862720?s=20

Την ίδια στιγμή, στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να βρει τον τρόπο να… καλύψει το πλήγμα που υπέστη το κύρος και η εικόνα που έχει χτίσει τόσα χρόνια, στο εσωτερικό της χώρας του. Πλέον, το σημαντικό ερώτημα που προκύπτει και αποτελεί τη μεγάλη ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης είναι κατά πόσο – μετά την απόφαση Μπάιντεν- θα προσφύγουν στα αμερικανικά δικαστήρια συγγενείς των θυμάτων της Γενοκτονίας, ζητώντας αποζημιώσεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού 7