Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους

Γενς Στόλτενμπεργκ

«Οι αναπτύξεις μας είναι αμυντικές και αναλογικές και στέλνουν το σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους» αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν πρόσθετες δυνάμεις λόγω της κρίσης Ουκρανίας-Ρωσίας.

«Χαιρετίζω την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν πρόσθετες δυνάμεις στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, ενισχύοντας περαιτέρω τη συλλογική αποτροπή και άμυνα του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα της δέσμευσης των ΗΠΑ και έρχεται πέρα από άλλες πρόσφατες συνεισφορές των ΗΠΑ στην κοινή μας ασφάλεια – συμπεριλαμβανομένων 8.500 στρατιωτών σε υψηλή ετοιμότητα για τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο» αναφέρει ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Προσθέτει ότι «άλλοι Σύμμαχοι συνεισφέρουν επίσης με πρόσθετες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ από εδάφους, από αέρος και από θαλάσσης. Αυξήσαμε την ετοιμότητα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και εξετάζουμε την ανάπτυξη πρόσθετων ομάδων μάχης στο νοτιοανατολικό τμήμα της Συμμαχίας. Οι αναπτύξεις μας είναι αμυντικές και αναλογικές και στέλνουν το σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους».

«Καθώς αντιμετωπίζουμε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφάλειας, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη συνεχίζουν να είναι ενωμένες στο ΝΑΤΟ, αποφασισμένες να διατηρήσουν τη συλλογική μας αποτροπή και άμυνα ισχυρή» καταλήγει ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις