Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Χρυσώνει το χάπι» σε Σουηδία και Φινλανδία για την εμπλοκή στο ΝΑΤΟ ελέω Τουρκίας

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Χρυσώνει το χάπι» σε Σουηδία και Φινλανδία για την εμπλοκή στο ΝΑΤΟ ελέω Τουρκίας

Αντιμέτωπος με την στάση της Τουρκίας στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κι αυτό γιατί φαίνεται πως η τακτική του να «καλοπιάσει» την Άγκυρα, δεν απέφερε τους προσδοκώμενους καρπούς. Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν λίγα 24ωρα ο Στόλτενμπεργκ είχε χαρακτηρίσει «αποδεκτές» τις αντιρρήσεις της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ περιορίστηκε να δηλώσει πως «Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση» όσον αφορά στο ζήτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Θέλοντας μάλιστα να «χρυσώσει το χάπι» – σημειωτέον ότι είχε υποσχεθεί στις δύο Σκανδιναβικές χώρες την ταχύτατη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ – και να κρατήσει τις ισορροπίες χωρίς να «κακοκαρδίσει» την Τουρκία, ο Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η Συμμαχία αποτελείται από 30 διαφορετικούς συμμάχους και συχνά δεν υπάρχει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα, καθώς χρειάζεται ομοφωνία και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για «κάποιο χρόνο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου επισήμανε επίσης ότι δεν μπορεί να πει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με την αίτηση για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο στόχος του είναι να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις